Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Αρχίζουν τον ερχόμενο μήνα οι περικοπές μισθών των δημοσίων υπαλλήλων



ρικ

Από τον ερχόμενο μήνα αναμένεται ότι θα αρχίσουν οι περικοπές στους μισθούς των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στο πλαίσιο του Μνημονίου με την Τρόικα.
 Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ:
- από μηδέν μέχρι 1000 ευρώ, οι περικοπές θα είναι 0%
- από 1001 ευρώ έως 1500, 6,5%.
- από 1501 έως 2000, 8,5%.
- από 2001 έως 3000, 9,5%.
- από 3001 ευρώ έως 4000, 11,5%, και
- από 4001 ευρώ και άνω, 12,5%.
Οι ίδιες περικοπές θα ισχύσουν και για τους συνταξιούχους του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
 Δεν επηρεάζονται οι συνταξιούχοι των κοινωνικών ασφαλίσεων.
 Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΡΙΚ, Κυβέρνηση και Κόμματα συμφώνησαν με το αίτημα των Συντεχνιών, οι περικοπές να θεωρηθούν ως εισφορές και όχι ως μόνιμες περικοπές, ώστε να μην επηρεαστούν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων, όταν θα αφυπηρετήσουν.
 Αγνωστο παραμένει πώς θα αντιδράσει η Τρόικα.
 Εάν δεν υιοθετηθεί το μοντέλο της εισφοράς και υιοθετηθεί το μοντέλο των μόνιμων περικοπών, τότε μόνιμες θα είναι και οι περικοπές στα συνταξιοδοτικά ωφελήματα, δηλαδή εφάπαξ και σύνταξη.
 Για παράδειγμα εάν περικοπούν οι μισθοί κατά 10%, τότε ανάλογη μείωση θα επέλθει και στις συντάξεις, όταν θα αφυπηρετήσει ο υπάλληλος του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
 Οι συντεχνίες ζήτησαν επίσης ημερομηνία λήξης των αποκοπών.

1 σχόλιο:

  1. Όσον αφορά τα υπόλοιπα εισοδήματα που έχει κάποιος δημόσιος υπάλληλος, π.χ. Ενοίκια, θα συνυπολογίζονται μαζί με το μισθό και θα αποκόπτεται ο φόρος μηνιαίως; Ή μήπως θα υπολογίζονται αργότερα στη δήλωση φόρου εισοδήματος και ο φόρος που θα επιβάλλεται σε αυτά τα έξτρα εισοδήματα θα πληρώνεται εφάπαξ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή