Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Τεχνική Επιτροπή για μελέτη του συνταξιοδοτικού συστάθηκε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών

Τεχνική Επιτροπή για μελέτη του συνταξιοδοτικού συστάθηκε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών.

Η Επιτροπή έχει ήδη λάβει εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ολοκληρώσει το έργο της εντός δύο μηνών, αφού πρόκειται για ένα θέμα υψίστης προτεραιότητας για τις συντεχνίες, που διαμηνύουν ότι δεν συζητούν κατάργηση των Επαγγελματικών Σχεδίων.

 Κυβερνητική πηγή, που μίλησε στο ΡΙΚ, διέψευσε ότι η τρόικα έχει ζητήσει κατάργηση των Επαγγελματικών Σχεδίων και ζήτησε από όλους να μην διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις που προκαλούν αχρείαστη αναστάτωση.

Στην Τεχνική Επιτροπή συμμετέχουν ο αναλογιστής του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο διευθυντής του τμήματος προσωπικού του υπουργείου Οικονομικών και οι εκπρόσωποι των συντεχνιών.

 Η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι, όσον αφορά τα μέτρα, έχουν υιοθετηθεί περισσότερες θέσεις του ΔΗΣΥ από αυτές που εισηγήθηκε το ΑΚΕΛ.

 Οσον αφορά τις νέες φορολογίες, οι πληροφορίες του ΡΙΚ αναφέρουν ότι αρχική πρόθεση της Κυβέρνησης ήταν η αύξηση του φόρου κατανάλωσης καυσίμων να ισχύσει από το 2015, οπότε και θα υλοποιηθεί η ενδιάμεση λύση για τροφοδοσία με φυσικό αέριο, αλλά δεν κατέστη δυνατό.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου