Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Δεύτερο πακέτο αντιπροτάσεων της Κυβέρνησης

Στα χέρια των κομμάτων βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα το δεύτερο κυβερνητικό πακέτο μέτρων για την ανάπτυξη και την απασχόληση, καθώς και οι θέσεις της κυβέρνησης για τον τραπεζικό τομέα, αλλά και επί των τομεακών και διαρθρωτικών προτάσεων της τρόικας.

Διαβάστε ολόκληρο το έγγραφο ΕΔΩ.

 Στο έγγραφο η Κυβέρνηση έχει συμπεριλάβει τρεις πτυχές των αντιπροτάσεων:
 1) Θέσεις πολιτικής της Κυβέρνησης σε σχέση με τον Τραπεζικό Τομέα.
2) Σχόλια και θέσεις επί τον τομεακών και διαρθρωτικών προτάσεων της Τρόικας.
3) Πακέτο μέτρων της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, για διάφορα αναπτυξιακά προγράμματα θα διατεθούν 200 εκατομμύρια Ευρώ, που αναμένεται να εισπραχθούν στο πλαίσιο του 2ου γύρου αδειοδότησης. Επιπρόσθετα, θα διατεθούν 100 εκατομμύρια Ευρώ που αναμένεται να εξασφαλιστούν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στο έγγραφο που έστειλε η κυβέρνηση στα κόμματα, αναφέρεται ότι τα ποσά αυτά θα διατεθούν στους τομείς της απασχόλησης, της ενέργειας, των κατασκευών, του τουρισμού και της έρευνας και της παιδείας. Στο έγγραφο για τον τραπεζικό τομέα, αφού σημειώνεται ότι είναι αρμοδιότητα της Κεντρικής Τράπεζας, καταγράφονται οι θέσεις πολιτικής της κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση διαφωνεί με τη θέση της Τρόικας να θεωρούνται μη εξυπηρετούμενα τα δάνεια των οποίων οι δόσεις είναι καθυστερημένες για περίοδο 90 ημερών. Για την κατάσχεση και πώληση ακινήτων που δόθηκαν ως εξασφάλιση, εντός 18 μηνών, η κυβέρνηση ζητεί την εξαίρεση των κατοικιών για ιδιοκατοίκηση. Υποστηρίζει, δε, ότι πρέπει να τροποποιηθεί η νομοθεσία, προκειμένου τα ακίνητα που δόθηκαν ως εξασφάλιση να μπορούν να κατασχεθούν και να προσφέρονται προς πώληση εντός 5 ετών.

Για την μετατροπή ομολόγων σε μετοχές πριν την υπογραφή του μνημονίου, η κυβέρνηση λέει ότι τα δικαιώματα των κατόχων αξιογράφων θα πρέπει να διασφαλιστούν έτσι ώστε σε περίπτωση επιτυχούς έκβασης προσπαθειών ανταπαίτησης, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, από τις αρχές του κράτους για ανάκτηση των ζημιών, λόγω ενεργειών που ισοδυναμούσαν με αμέλεια ή απάτη.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου