Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΚΕΒΕ - ΟΕΒ: Την ετοιμότητα τους να αποδεχθούν την πρόταση της υπουργού Εργασίας για αναδιάρθρωση της ΑΤΑ

Την ετοιμότητά τους να αποδεχθούν την πρόταση της υπουργού Εργασίας για αναδιάρθρωση της ΑΤΑ, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει αποδεκτό το αίτημά τους για παγοποίησή της ενόσω διαρκεί το μνημόνιο, εκφράζουν ΚΕΒΕ και ΟΕΒ.

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των δύο εργοδοτικών οργανώσεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Φειδίας Πειλίδης, σε δηλώσεις στο Πρωινό Δρομολόγιο, ανέφερε ότι η πρόταση που υποβλήθηκε από την υπουργό Εργασίας δεν ικανοποιεί το Επιμελητήριο. Είπε επίσης ότι η εργοδοτική πλευρά δεν επιμένει σε κατάργηση στην ΑΤΑ, αλλά σε παγοποίησή της όσο διαρκεί το μνημόνιο και σύνδεσή της με την παραγωγικότητα.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Πήλικος επανέλαβε την αντίθεση της ομοσπονδίας στην πρόταση του υπουργείου εργασίας για την ΑΤΑ. Είπε ότι η ΟΕΒ ζητά δέσμευση ότι η ΑΤΑ θα παγοποιηθεί όσο διαρκεί το μνημόνιο, ώστε να δοθεί χρόνος στις επιχειρήσεις να ανασάνουν. Αν υπάρξει αυτή η δέσμευση, είπε, θα αποδεχθούμε την πρόταση της υπουργού Εργασίας.

Το όλο θέμα θα εξετασθεί σήμερα σε κοινή επιτροπή της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ. Στη συνεδρία θα ετοιμαστεί επίσης η πρόταση για τα μέτρα ανάπτυξης, την οποία οι εργοδότες θα αποστείλουν στην Κυβέρνηση μαζί με τις απόψεις τους για τις αντιπροτάσεις προς την Τρόικα. Οι εργοδοτικές οργανώσεις ζητούν μέτρα ανάπτυξης ενός έως δύο δισεκατομμυρίων ευρώ.

πηγή: ΡΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου