Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Κλείνει 44% των ξενοδοχειακών μονάδων στην Πάφο το χειμώνα

Το 44% περίπου των ξενοδοχειακών μονάδων στην Πάφο αναμένεται να κλείσουν τη χειμερινή περίοδο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ Θέμη Φιλιππίδη, ο οποίος δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «Δώδεκα με 12,5 χιλιάδες κλίνες, περίπου το 44% των ξενοδοχειακών μονάδων προγραμματίζουν να κλείσουν το χειμώνα στην Επαρχία Πάφου».

Δυστυχώς, είπε ο κ. Φιλιππίδης, ενώ κάποτε η Πάφος αποτελούσε το σημαιοφόρο του ολόχρονου τουριστικού προορισμού, χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες καταλήγουν να κλείνουν κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Επεξηγώντας τους λόγους για τους οποίους οι ξενοδόχοι κλείνουν το χειμώνα τις επιχειρήσεις τους, ανέφερε πως αυτοί έχουν να κάνουν με την πολιτική που εφαρμόζει το Υπουργείο Εργασίας, η οποία σύμφωνα με τον κ. Φιλιππίδη επιβραβεύει τα ξενοδοχεία τα οποία κλείνουν, αντί να επιβραβεύσει τα ξενοδοχεία τα οποία παραμένουν ανοικτά.

Εμείς, πρόσθεσε, ζητούμε «το ίδιο ακριβώς κόστος με το οποίο επιχορηγεί το Υπουργείο Εργασίας τα ξενοδοχεία τα οποία κλείνουν με το επίδομα ανεργίας, αυτό το κόστος να το κατανέμει στα ξενοδοχεία τα οποία παραμένουν ανοικτά».

 Ο κ. Φιλιππίδης αναφέρθηκε και στην τιμολογιακή πολιτική της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, λέγοντας πως είναι πολύ δύσκολο για μια ξενοδοχειακή μονάδα να παραμένει ανοικτή κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, έχοντας τουλάχιστον τις βασικές υποχρεώσεις, όπως είναι η διατήρηση της θέρμανσης τόσο στους χώρους τους κοινόχρηστους, στα δωμάτια αλλά και στις θερμαινόμενες πισίνες.

Το κόστος, συνέχισε, είναι πολύ μεγάλο για μια περίοδο που οι τιμές που δίδονται για τις διανυκτερεύσεις είναι πολύ χαμηλές σε σύγκριση με την καλοκαιρινή περίοδο. Ο πρόεδρος του Τοπικού ΠΑΣΥΞΕ αναφέρθηκε και στις πτήσεις που περιορίζονται από και προς τον αερολιμένα Πάφου τη χειμερινή περίοδο. Κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς – το κράτος, την τοπική αυτοδιοίκηση και τη βιομηχανία – να εγκύψουν με ιδιαίτερη σοβαρότητα στο θέμα της εποχικότητας γιατί, όπως ανέφερε, η σμίκρυνση της χειμερινής περιόδου χρόνο με το χρόνο θα επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στον τόπο μας.

Η τουριστική βιομηχανία, ανέφερε, είναι η μοναδική βιομηχανία αυτή την περίοδο που έμεινε να κρατά την οικονομία της Κύπρου εν ζωή. Είναι κρίμα, κατέληξε, αυτή τη βιομηχανία με τα δεδομένα που εξελίσσονται στον ευρύτερο διεθνή τομέα να μην μπορούμε να την στηρίξουμε.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου