Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι απολυθέντες από το Σφαγείο Κοφίνου

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιούν, από τις 9.30 το πρωί, 29 απολυθέντες εργαζόμενοι από το Σφαγείο Κοφίνου, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των δικαιωμάτων τους, παρά την πάροδο έξι μηνών από την ημέρα απόλυσης τους, στις 12 Απριλίου του 2012.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι κρατούσαν πανό στα οποία αναγραφόταν, μεταξύ άλλων, “Μετά από 25 χρόνια σκληρής δουλειάς, μας διώξατε χωρίς ένα σεντ”, “Θέλουμε τα λεφτά μας τώρα, φτάνει λόγια, έχουμε οικογένειες”, ζητούν όπως τους καταβληθούν τα συνταξιοδοτικά τους ωφελήματα, φιλοδώρημα αποχώρησης, ο 13ος μισθός του 2011, αναλογία του 13ου μισθού του 2012, οι αποζημιώσεις λόγω της απόλυσης τους και το Ταμείο Προνοίας τους.

Ο εκπρόσωπος της συντεχνίας ΟΗΟ-ΣΕΚ Χρίστος Μάμας χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση, να έχουν απολυθεί, όπως είπε, “από τις 12 Απριλίου, 29 εργαζόμενοι με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και προτροπή του τέως Υπουργού Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη και μέχρι σήμερα να μην έχουν πάρει ούτε ένα σεντ”. “Τώρα λήγουν και οι έξι μήνες περιόδου που δικαιούνται ανεργιακό και οι άνθρωποι είναι εκτεθειμένοι”, ανέφερε και πρόσθεσε ότι “είναι απαράδεκτο να οδηγούμε οικογένειες στην καταστροφή και να παίρνουμε μέχρι στιγμής μόνο λόγια και υποσχέσεις”.

 Ο κ. Μάμας είπε ότι οι απολυθέντες “θα πρέπει να λάβουν τα δικαιώματα τους και ό,τι απορρέει από τις συλλογικές τους συμβάσεις”, προσθέτοντας ότι “οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί από την Κυβέρνηση και μέσα από γραπτές διαβεβαιώσεις και μέσα από δημόσιες δηλώσεις ήταν ότι αυτοί οι άνθρωποι θα έπαιρναν τα δικαιώματα τους τέλος Απριλίου”. Ο κ. Μάμας είπε ότι έχουν ζητήσει συνάντηση από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να ενημερωθούν αν υπάρχει οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα.

Ο εκπρόσωπος της συντεχνίας ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ Αδάμος Ανδρέου είπε ότι “παρόλο που η ενημέρωση που έχουμε από το Υπουργείο Εσωτερικών είναι ότι έχει παρθεί απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο για να εξασφαλίσει το Κεντρικό Σφαγείο Κοφίνου τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, εντούτοις είναι με ανησυχία που βρισκόμαστε σήμερα, ακόμη μια φορά εδώ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τόση μακρά καθυστέρηση που υπάρχει”.

Ο κ. Ανδρέου είπε ότι όλοι οι εργαζόμενοι έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις, έχουν παιδιά που σπουδάζουν, υπάρχουν υποχρεώσεις στις τράπεζες και θέματα υγείας, καλώντας το Υπουργείο Εσωτερικών να επισπεύσει το θέμα ώστε “άμεσα να δοθούν όλες οι υποχρεώσεις του Κεντρικού Σφαγείου στους εργαζόμενους”.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου