Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΣΕΚ: «Επώνυμη διαπλοκή στο τραπεζικό σύστημα»

Για «επώνυμη διαπλοκή στο τραπεζικό σύστημα» και «ύποπτο και πονηρό τραπεζικό κατεστημένο με δικό του κώδικα δεοντολογίας», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΣΕΚ, προσθέτοντας ότι η Kυβέρνηση, η Κεντρική Τράπεζα αλλά και κάποιες πολιτικές δυνάμεις έχουν τεράστιες ευθύνες γι' αυτή την εγκληματική κατάσταση.

«Με τη σιωπή και την ανοχή τους στήριξαν την διαπλοκή, επιδιώκοντας προσωπικά, κομματικά και άλλου είδους συμφέροντα», αναφέρεται. Αυτή η «δεοντολογία», προσθέτει, που κυρίως λειτουργούσε με το νόμο της σιωπής ευνοούσε την παραχώρηση χαριστικών επιτοκίων, την παροχή δανείων με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, αλλά και την διαγραφή χρεών.

 «Έκτοτε πέρασαν σχεδόν δύο μήνες και οι πληροφορίες για το μεγάλο τραπεζικό φαγοπότι αυξάνονται και πληθύνονται με την εμπλοκή πλέον και επώνυμων πολιτικών και κομματικών παραγόντων. Θέση επί του συγκεκριμένου ζητήματος διατύπωσε το περασμένο Σάββατο και ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Πέτρος Κληρίδης, ο οποίος ευθαρσώς και χωρίς μισόλογα διατύπωσε την άποψη, περί της ύπαρξης διαπλοκής ανάμεσα σε πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις η οποία θα μπορούσε να αποφευχθεί ειδικά αυτήν την περίοδο που η κοινωνία απαιτεί χρηστή διοίκηση», αναφέρεται.

 Η ΣΕΚ, κάνει έκκληση όπως ξεκαθαρίσει τάχιστα, «όλο αυτό το γκρίζο και ζοφερό σκηνικό πρέπει να ξεκαθαρίσει τάχιστα. Ζητά να διερευνηθούν σε βάθος τα πάντα και εφόσον τεκμηριωθούν τα λάθη, οι ελλείψεις και οι σκοπιμότητες να αποδοθούν ευθύνες σ' όσους με την τακτική της αχορταγίας, του εύκολου πλουτισμού και της επώνυμης διαπλοκής οδήγησαν την Κύπρο και το τραπεζικό της σύστημα στον ολισθηρό κατήφορο που βρίσκεται σήμερα.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου