Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Δεν θέλουν να πληρώσουν φόρο οι ντιβέλοπερς!

Όχι άλλες φορολογίες στα ακίνητα, λένε οι επιχειρηματίες ανάπτυξης γης



Onlycy.com 19, October 2012

Τη στιγμή που γίνεται αγώνας προσέλκυσης ξένων επενδυτών, δεν γίνεται να αυξάνουμε τις φορολογίες ακίνητης ιδιοκτησίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών.
Ο Σύνδεσμος καταθέτει εισηγήσεις, οι οποίες, όπως αναφέρει, αποσκοπούν στην ανάπτυξη και αναθέρμανση της οικονομίας, μετά και τη μελέτη των προτάσεων της Τρόικα και αντιπροτάσεων Κυβέρνησης και πολιτικών δυνάμεων.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Σύνδεσμος θεωρεί ιδιαίτερα άδικη την πρόταση που προβλέπει την εισαγωγή φορολόγησης κατοικιών με εμβαδόν μεγαλύτερο των 300 τ.μ
Προστίθεται ότι η γη και τα ακίνητα αποτελούν για τους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης και οικοδομών εμπόρευμα και όχι πλούτο.
Το κράτος μπορεί να αυξήσει τα έσοδα του φορολογώντας τις 400 χιλ περίπου ιδιοκτησίες, οι οποίες δεν έχουν καν φάκελο για σκοπό επιβολής φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας.
Όσον αφορά την πρόταση της Τρόικας για εκποιήσεις εντός 18 μηνών, υποθηκευμένων περιουσιών μη εξυπηρετούμενων δανείων, ο Σύνδεσμος υποστηρίζει ότι αυτό δεν θα πρέπει να γίνεται σε χρόνο λιγότερο των 7 – 10 ετών.
Προστίθεται ότι θα πρέπει να επιτραπεί στις τράπεζες να επιμηκύνουν τα δάνεια με όρους που θα μπορούν υπό τις περιστάσεις να εξυπηρετήσουν οι δανειζόμενοι.
Τέλος, ο Σύνδεσμος προτείνει, μεταξύ άλλων, για την αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων και την ανάπτυξη της οικονομίας, την επέκταση των υφιστάμενων κινήτρων που αφορούν τα μεταβιβαστικά τέλη, φορολογική αμνηστία για επένδυση από επαναπατριζόμενα κεφάλαια και λήψη μέτρων για διευκόλυνση και επίσπευση της διαδικασίας έγκρισης άδειας εισόδου σε πολίτες τρίτων χωρών.
Ακόμη προτείνει την επίσπευση της εξέτασης και έγκρισης αδειών για μεγάλες αναπτύξεις και έργα, καθώς επίσης και φορολογικές εκπτώσεις για ενθάρρυνση των επενδύσεων από Κύπριους με καταθέσεις στην Κύπρο ή το εξωτερικό αλλά και αλλοδαπούς αγοραστές-επενδυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου