Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

παραμένουν απλώς κάποιες εκκρεμότητες με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις...


Τη Δευτέρα το βράδυ αναμένεται στην Κύπρο η αντιπροσωπεία της Τρόικας, για μια διαπραγμάτευση που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις με τέσσερις ημέρες.
  Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, που μεταδόθηκαν στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο, προσπάθεια της κυβέρνησης, των κομμάτων και των κοινωνικών εταίρων είναι να επιτευχθεί μέχρι τότε, η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και συσπείρωση, γύρω από τη διαπραγματευτική θέση της Λευκωσίας.
  Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι τελευταίες διαφοροποιήσεις στις κλιμακωτές αποκοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων έγιναν προκειμένου οι αντιπροτάσεις της κυβέρνησης να συναντήσουν τις απαιτήσεις της Τρόικας.
  Στο μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου σε δηλώσεις στο Πρωινό Δρομολόγιο ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τις πληροφορίες.
Δεν έχει σημασία, είπε, αν η Τρόικα έλθει τη Δευτέρα, την Τρίτη ή την Τετάρτη.
Αυτό που έχει σημασία, πρόσθεσε, είναι ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με την Τρόικα και έγιναν κάποιες ζυμώσεις ώστε μόλις έλθει στην Κύπρο να αρχίσει η διαπραγμάτευση.
Αναφερόμενος στις αντιπροτάσεις της κυβέρνησης ο κύριος Στεφάνου είπε ότι παραμένουν απλώς κάποιες εκκρεμότητες με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι οποίες συνεχίζουν να συζητούνται.
Τόνισε ωστόσο ότι θα ξεκαθαριστούν και δεν πρόκειται να καθυστερήσουν τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα.



Σ.Μαλάς: Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι είναι έτοιμος να υπογράψει το μνημόνιο φανερώνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης


ρικ

Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι είναι έτοιμος να υπογράψει το μνημόνιο, φανερώνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αναλάβει τις ευθύνες της, δήλωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία Σταύρος Μαλάς.
Πρόσθεσε ωστόσο ότι θα πρέπει και τα κόμματα να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες.
Η προσπάθεια. είπε, θα διαρκέσει σε βάθος χρόνου και απαιτείται όλες οι πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν συλλογικότητα, υπευθυνότητα και συναίνεση.
Εξεφρασε την ελπίδα, όταν αρχίσει η διαπραγμάτευση με την Τρόικα, να μην αρχίσουν κάποιοι, να πηδούν από το καράβι, κατά την έκφρασή του, και να λένε πως δεν πρέπει να δοθεί η μάχη, σε περίπτωση που η Τρόικα, δεν αποδεχθεί κάποιες θέσεις.

Στεφάνου: Επιθυμία της Κυβέρνησης είναι να διαπραγματευθεί καλόπιστα με την Τρόικα



Επιθυμία της Κυβέρνησης είναι να διαπραγματευθεί καλόπιστα με την Τρόικα και να καταλήξει σε αποτέλεσμα που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.
Μιλώντας μετά την σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κύριος Στεφάνου τόνισε ότι δεν πρέπει να δημιουργείται επιπρόσθετη πίεση και αναστάτωση στον κόσμο και διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση προχωρεί στη διαπραγμάτευση, με στόχο να πετύχει το καλύτερο δυνατό και για να πείσει για ζητήματα που θεωρεί σημαντικά και που αφορούν τη διαφύλαξη κεκτημένων των εργαζομένων και την προοπτική της κυπριακής οικονομίας.
Πρόσθεσε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η συναίνεση στο εσωτερικό της χώρας, τόσο μεγαλύτερες είναι οι δυνατότητες να εφαρμοσθεί και να πετύχει ένα πρόγραμμα.
 Ο εκπρόσωπος απέφυγε να αναφερθεί στο ποσό που χρειάζεται για την αναχρηματοδότηση των τραπεζών και συνέστησε υπομονή μέχρι την επίσκεψη της Τρόικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου