Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Mαραθώνια σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τα κομματικά επιτελεία

Σημαντικότατα θέματα, που αφορούν την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών, βρίσκονται επί τάπητος σε καθοριστική σύσκεψη των οικονομικών επιτελείων των κομμάτων στο Υπουργείο Οικονομικών.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συζήτησης των αντιπροτάσεων της κυβέρνησης στις εισηγήσεις της Τρόικας, μετέχουν από κυβερνητικής πλευράς οι υπουργοί Οικονομικών Βάσος Σιαρλή και Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου και ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, το πρώτο θέμα που συζητήθηκε για δύο και πλέον ώρες ήταν η αναδιάρθρωση των κοινωνικών παροχών, με ιδιαίτερη έμφαση στις παροχές προς τους αλλοδαπούς και τους Τουρκοκυπρίους. 

Ζητούμενο είναι η εξοικονόμηση περίπου 250 εκατομμυρίων ευρώ, σε ετήσια βάση. Οι υφιστάμενες κοινωνικές παροχές ανέρχονται στα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. Σε εξέλιξη αυτή την ώρα βρίσκεται η συζήτηση για το θέμα του χρηματοπιστωτικού τομέα, με την κυβέρνηση να έχει κωδικοποιήσει τις συγκλίσεις οι οποίες επιτεύχθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη του προέδρου Χριστόφια με τους πολιτικούς αρχηγούς.

πηγή: ΡΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου