Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Χριστόφιας: H Κυπριακή Προεδρία εργάζεται για μια Ευρώπη με πιο αποδοτική οικονομία

Πυρετωδώς εργάζεται η Κυπριακή Προεδρία του Ευρωπαικού Συμβουλίου, ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να υπάρξουν απτά αποτελέσματα για τη δημιουργία τραπεζικής Ενωσης.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στην 48 διάσκεψη των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαικών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της Ευρωπαικής Ενωσης, που πραγματοποιείται στη Λευκωσία. Της διάσκεψης προεδρεύει ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαικών Υποθέσεων, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Την ομιλία του προέδρου Χριστόφια ανέγνωσε ο διευθυντής του γραφείου του Χρίστος Χριστοφίδης. Ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαικά Θέματα, Ανδρέας Μαυρογιάννης, τόνισε ότι στόχος της κυπριακής προεδρίας είναι η τήρηση του αυστηρού χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί από το Ευρωπαικό Συμβούλιο για επίτευξη συμφωνίας για τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό, μέχρι το τέλος του 2012, καθώς και η διασφάλιση της ποιότητας της νομοθεσία.

 Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου τόνισε ότι η έξοδος από την κρίση μπορεί να επιτευχθεί μόνο με συλλογικές προσπάθειες και χωρίς καχυποψία, ώστε να επιτευχθεί η αναγκαία μεταρρύθμιση στην πολιτική της Ενωσης, για να μπορέσουν τα κράτη να ανακάμψουν οικονομικά και να επανεύρουν την κοινωνική τους ισορροπία και συνοχή. Την ομιλία του κυρίου Ομήρου διάβασε ο βουλευτής Σοφοκλής Φυττής.

πηγή: ΡΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου