Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Μορατόριουμ στην παραχώρηση αδειών εργασίας για εργαζόμενους από τρίτες χώρες

Την απόφαση να υπάρξει μορατόριουμ στην παραχώρηση αδειών εργασίας για εργαζόμενους από τρίτες χώρες σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας, έθεσε η υπουργός Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους ενώπιον των κοινωνικών εταίρων, σε σύσκεψη της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης.

 Η κυρία Χαραλάμπους δήλωσε ότι πρόκειται για απόφαση την οποία η κυβέρνηση θεωρεί αναγκαία στις σημερινές συνθήκες, με την αύξηση της ανεργίας. Υπάρχει, πρόσθεσε, ικανοποιητικός αριθμός ικανών και διαθέσιμων εγγεγραμμένων ανέργων από το ντόπιο και το κοινοτικό προσωπικό για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες.

Η εισήγηση αφορά μορατόριουμ στην απασχόληση στην αρτοβιομηχανία, στα ζαχαροπλαστεία, στο χονδρικό εμπόριο, στα τυπογραφεία, στα τυροκομεία, στα γαλακτοκομεία και σε άλλους τομείς της οικονομίας. Η υπουργός Εργασίας είπε ότι οι εγκεκριμένες άδειες σε αυτούς τους τομείς είναι περίπου 430.

Το μορατόριουμ, εξήγησε, σημαίνει ότι δεν θα ανανεώνονται άδειες και δεν θα εγκρίνονται καινούργιες. Όπως είπε η κυρία Χαραλάμπους, οι εργοδοτικές οργανώσεις διαφώνησαν με την απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου