Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Σ.Χαραλάμπους: Υπάρχει απόσταση μεταξύ των προτάσεων του υπουργείου, ΟΕΒ και ΚΕΒΕ

Η Υπουργός Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους εκτιμά ότι υπάρχει απόσταση μεταξύ των προτάσεων του υπουργείου και των εργοδοτικών οργανώσεων ΟΕΒ και ΚΕΒΕ. Σε δηλώσεις στο πρωινό Δρομολόγιο η κυρία Χαραλάμπους ανέφερε ότι, η πρόταση του υπουργείου, υποβλήθηκε ύστερα από τη διαπίστωση ότι υπήρχαν συγκλίσεις μεταξύ των τριών μερών.

Τώρα, είπε, έρχεται η εργοδοτική πλευρά και θέτει τρία νέα αιτήματα.

Εκτιμώ, είπε, ότι υπάρχει απόσταση, η οποία αφορά και τη φιλοσοφία της ΑΤΑ, αφού η εργοδοτική πλευρά ζητά και δομικές αλλαγές αλλά και παγοποίησή της.

Η κυρία Χαραλάμπους ανέφερε ότι θα ακούσει τα επιχειρήματα των εργοδοτών και θα εξηγήσει τις προσεγγίσεις του υπουργείου, σε άτυπες συναντήσεις που θα έχουν.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Πήλικος είπε ότι η εργοδοτική πλευρά ζητά όπως η Ατα καταβάλλεται μια φορά το χρόνο, και να μην καταβάλλεται, σε περίπτωση κατά την οποία, τον προηγούμενο χρόνο, υπάρχει ύφεση. Ζητά, επίσης, πάγωμα της ΑΤΑ όσο διαρκεί το μνημόνιο, ή για τουλάχιστον τρία χρόνια. Ο κύριος Πήλικος ανέφερε ότι επιβάλλεται να δοθεί ο χρόνος αυτός, για να αναπνεύσουν, κατά την έκφρασή του, οι επιχειρήσεις και να σχεδιάσουν τις μελλοντικές τους ενέργειες.

πηγή: ΡΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου