Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Έκκληση στους κοινωνικούς εταίρους να λειτουργήσουν πατριωτικά «Οι θυσίες θα είναι προσωρινές», διαβεβαιώνει ο πρόεδρος Χριστόφιας


fileleftheros Έκκληση στους κοινωνικούς εταίρους να λειτουργήσουν πατριωτικά




«Οι θυσίες θα είναι προσωρινές», διαβεβαιώνει ο πρόεδρος Χριστόφιας

Ο πρόεδρος Χριστόφιας επέρριψε εκ νέου ευθύνες στη λειψή εποπτεία του τραπεζικού συστήματος.
Ο πρόεδρος Χριστόφιας επέρριψε εκ νέου ευθύνες στη λειψή εποπτεία του τραπεζικού συστήματος.
Λευκωσία: Έκκληση προς τους κοινωνικούς εταίρους να λειτουργήσουν και τώρα τόσο πατριωτικά όσο και το 1974, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, διαβεβαιώνοντας ότι οι θυσίες θα είναι προσωρινές.

Μιλώντας σε δείπνο στο πλαίσιο του συνεδρίου του περιοδικού «Economist», ο πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε την πεποίθηση ότι, με την προοπτική του φυσικού αερίου και τις διορθωτικές κινήσεις στην οικονομία, σε 3-4 χρόνια, η Κύπρος θα ξαναβρεί τον εαυτό της.

Τόνισε επίσης ότι οι διαρθωτικές αλλαγές χρειάζονται και ότι πρέπει να είναι μόνιμες για να λειτουργήσει το κράτος πιο αποδοτικά.

Για την προσφυγή της Κύπρου στο Μηχανισμό Στήριξης, επέρριψε εκ νέου ευθύνες «στη λειψή, για να μην πω ανύπαρκτη, εποπτεία του τραπεζικού συστήματος».

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι οι Κύπριοι είναι θύματα της έλλειψης εποπτικού ελέγχου στις τράπεζες.

Το πρόβλημα της Κύπρου, είπε, δεν είναι θέμα δημοσιονομικού ελλείμματος και δημόσιου χρέους, αλλά αφορά αποκλειστικά το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι ο ελληνικός λαός είναι στα όρια του και εξέφρασε την ευχή να μην έρθει στα όρια του και ο κυπριακός λαός στο τέλος.

Η κυβέρνηση, κατέληξε, προσπαθεί να αποφύγει πιθανά κενά που δημιουργήθηκαν στην προσπάθεια της Ελλάδας να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου