Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Πρώτα μέτρα αντίδρασης από την ΠΟΕΔ

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού με δήλωσή του μετά τη σημερινή συνεδρία του ΔΣ της οργάνωσης των δασκάλων καταγγέλλει τον αποκλεισμό της από τον κοινωνικό διάλογο. Ο κ. Φυλακτού σημειώνει ότι έπεται συνέχεια με Παγκύπρια Γενική Συνέλευση και κλιμάκωση των μέτρων.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Φυλακτού:

 «Το Δ.Σ. της ΠΟΕΔ καταγγέλλει τον αποκλεισμό της Οργάνωσης από τον κοινωνικό διάλογο για τις προτάσεις της Τρόικα και τις αντιπροτάσεις της κυβέρνησης. Είναι απαράδεκτο, η ΠΟΕΔ, ως ένας βασικός κοινωνικός εταίρος, να παραμένει στο σκοτάδι και αμέτοχη στις συζητήσεις με την κυβέρνηση. Η στάση της κυβέρνησης είναι προσβλητική και προκλητική απέναντι στις έξι χιλιάδες των εκπαιδευτικών Δημοτικής Εκπαίδευσης.

 Τονίζουμε και διευκρινίζουμε ότι οποιεσδήποτε αποφάσεις λαμβάνονται και οποιεσδήποτε συμφωνίες γίνονται χωρίς την συμμετοχή της ΠΟΕΔ, δεν δεσμεύουν την Οργάνωση. Ως πρώτο μέτρο αντίδρασης, η Οργάνωση θα αποφύγει τις κρίσιμες τούτες ώρες να εμπλακεί σε συζητήσεις και παράθεση θέσεων και προτάσεων με την κυβέρνηση για θέματα εκτός της Οικονομίας.

Χωρίς να παραγνωρίζεται η σημασία των άλλων ανοικτών σοβαρών θεμάτων που αφορούν την Παιδεία (Νέο Σχέδιο Αξιολόγησης, Κατάλογος Διορισίμων, κ.ά.), θεωρούμε πως τέτοιου είδους συζητήσεις αυτή την ώρα αποπροσανατολίζουν από την ουσία και θα είναι άνευ αντικειμένου μπροστά στις δραματικές αλλαγές που προδιαγράφονται. Δυστυχώς, οι ανησυχίες της ΠΟΕΔ σχετικά με τις σοβαρές επιπτώσεις στην Παιδεία επιβεβαιώνονται, παρά τις αντίθετες διακηρύξεις του Υπουργού Παιδείας και τις διαβεβαιώσεις ότι η Παιδεία θα μείνει ανεπηρέαστη.

Στις επόμενες μέρες και στους επόμενους μήνες οι επιπτώσεις των προτάσεων ή των αντιπροτάσεων στην Παιδεία θα είναι τραγικές και καλούμε τους εταίρους μας, Οργανωμένους Γονείς και άλλους, στην προσπάθεια να θωρακίσουμε και να προασπίσουμε την Παιδεία από την οπισθοδρόμηση στην οποία θα οδηγηθεί, σε συσπείρωση και συνεργασία για τον κοινό σκοπό.

 Η ηγεσία της ΠΟΕΔ προχωρά την ερχόμενη εβδομάδα σε Παγκύπρια Γενική Συνέλευση (σε χρόνο και τόπο που θα ανακοινωθεί σύντομα) στην οποία θα ζητήσει εξουσιοδότηση για κλιμάκωση των μέτρων.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου