Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Τα συνδικάτα δηλώνουν ότι θα υπερασπιστούν την ΑΤΑ


Εντονη ήταν η αντίδραση των συντεχνιών, οι οποίες αποδέχθηκαν την υπουργική πρόταση

  • Rik Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 10:36




    1
    2
    3
    4


    Εντονη ήταν η αντίδραση των συντεχνιών, οι οποίες  αποδέχθηκαν την υπουργική πρόταση
    Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης, εκράζοντας λύπη και απογοήτευση για τις δηλώσεις Πήλικου, επέκρινε τις εργοδοτικές οργανώσεις ότι δεν αίρονται στο ύψος των περιστάσεων.
    Εάν, τόνισε, αυτές είναι οι τελικές τους θέσεις, τότε οδηγούμαστε σε ναυάγιο.
    Ο κύριος Κυρίτσης τόνισε ακόμη ότι τυχόν παγοποίηση της ΑΤΑ θα αποτελέσει πλήγμα, τόσο για τον κοινωνικό διάλογο όσο και για τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν.
    Ο γενικός γραμματέας της ΣΕΚ, Νίκος Μωυσέως, εξέφρασε την εκτίμηση ότι στις εργοδοτικές οργανώσεις έχει επιβληθεί η σκληρή ομάδα, που επιδιώκει να καταργήσει θεσμούς και κατακτήσεις των εργαζομενων.
    Τόνισε ότι αυτή την κρίσιμη στιγμή, ο κοινωνικός διάλογος έχει τεράστια σημασία και διερωτήθηκε, γιατί ο κύριος Πήλικος τα θέλει όλα δικά του, και την πρόταση της Υπουργού Εργασίας και πέντε χρόνια παγοποίηση της ΑΤΑ.

Η πρόταση της υπουργού Εργασίας για αναδιάρθρωση της ΑΤΑ  προνοεί υπολογισμό του τιμαριθμικού επιδόματος σε ετήσια βάση και καταβολή του την πρώτη Ιανουαρίου κάθε έτους.
Προνοεί επίσης σε περίπτωση κατά την οποία το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους παρατηρείται αρνητική ανάπτυξη, η ΑΤΑ να μην παραχωρείται.

Εισήγηση για παγοποίηση της ΑΤΑ για όσο καιρό τουλάχιστον θα υπάρχει μνημόνιο, προτείνει η ΟΕΒ.
Ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας Μιχάλης Πήλικος δήλωσε στο Πρωινό Δρομολόγιο ότι εντός της ημέρας θα ενημερωθεί η υπουργός Εργασίας ότι η ΟΕΒ δεν αποδέχεται τη μεσολαβητική της πρόταση και θα εισηγηθεί τροποποιήσεις.
Λύπη και απογοήτευση εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης γαι τις δηλώσεις Πήλικου.
Επέκρινε τις εργοδοτικές οργανώσεις ότι δεν αίρονται στο ύψος των περιστάσεων και πρόσθεσε ότι εάν αυτές είναι οι τελικές τους θέσεις, τότε οδηγούμαστε σε ναυάγιο.
Ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ Νίκος Μωυσέως δήλωσε ότι φαίνεται πως στις εργοδοτικές οργανώσεις έχει επιβληθεί η σκληρή ομάδα, που επιδιώκει να καταργήσει θεσμούς και κατακτήσεις των εργαζομενων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου