Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Συνεχίζουν και αύριο τη στάση εργασίας οι Ελεγκτές

Onlycy.com
Νέα εξέλιξη σημειώθηκε σήμερα στο θέμα της στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Συγκεκριμένα, οι Ελεγκτές έστειλαν επίσημη ειδοποίηση στις αρχές του Αεροδρομίου ότι δεν θα εξυπηρετήσουν τις πτήσεις μέχρι τις 19:00 σήμα και από τις 19:00 αύριο μέχρι και τις 08:00 της Κυριακής.
Σε δηλώσεις του, ο Εκπρόσωπος Τύπου των Αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής ανέφερε ότι «δυστυχώς δεν κατέστη τελικά εφικτό να αποφευχθεί η σημερινή απεργία στα αεροδρόμια, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη”, προσθέτοντας ότι από τη σημερινή απεργία επηρεάζονται συνολικά 20 πτήσεις και στα δύο αεροδρόμια της χώρας, εκ των οποίων οι 10 είναι αναχωρήσεις και οι άλλες 10 είναι αφίξεις».
«Όλες οι πτήσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Λάρνακας, επαναπρογραμματίστηκαν και κάποιες από αυτές ήδη εκτελέστηκαν, ενώ οι υπόλοιπες θα πραγματοποιηθούν μετά τη λήξης της απεργίας. Ο ίδιος προγραμματισμός είχε γίνει και για το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου», είπε.
Ωστόσο, συνέχισε, «οι αρχές του αεροδρομίου παρέλαβαν μιαν καινούργια επίσημη ειδοποίηση, σύμφωνα με την οποία οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας δεν θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τις πτήσεις στο Αεροδρόμιο Πάφου σήμερα Παρασκευή από τις 12:00 μέχρι τις 19:00 και από τις 19:00 του Σαββάτου μέχρι τις 08:00 της Κυριακής, 4 Μαρτίου».
Ανέφερε ακόμα ότι, «ως αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης, έχει γίνει επαναπρογραμματισμός των πτήσεων για τρίτη φορά, έτσι ώστε όλες οι επηρεαζόμενες πτήσεις να μην εμπίπτουν σε αυτό το χρονικό πλαίσιο”.
”Συνολικά, λόγω της νέας κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο Αεροδρόμιο Πάφου, επηρεάζονται 12 πτήσεις, εκ των οποίων οι έξι αναχωρήσεις και οι υπόλοιπες έξι αφίξεις».
Ο κ. Ασπρής επανέλαβε ότι, «προς αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας, καλούμε το κοινό να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αερογραμμές και να επιβεβαιώνει έγκαιρα τις νέες ώρες εκτέλεσης των πτήσεων για τις οποίες ενδιαφέρεται».

..............................


Για πρώτη φορά χθες ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων (ΥΣΕ) παραδέχτηκε αυτό που υποστηρίζει η ΠΑΣΕΕΚ τους τελευταίους οκτώ μήνες, ότι δηλαδή υπάρχει ζημία στην κυπριακή οικονομία από τον επηρεασμό του τέλους υπερπτήσεων στο FIR Λευκωσίας. Με αυτό το δεδομένο δηλώνουμε για άλλη μια φορά δημοσίως ότι είμαστε έτοιμοι να αναστείλουμε όλες τις κινητοποιήσεις εάν ο ΥΣΕ συμφωνήσει να καταρτίσουμε από κοινού την ατζέντα της συζήτησης και να καθορίσουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του διαλόγου. Η επιμονή του για μονομερή καθορισμό της ημερήσιας διάταξης και για συζήτηση του ελάχιστου ορίου υπηρεσίας αντί της ουσίας είναι άδικη και αδιέξοδη.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ουδέποτε επεδίωξαν να εξαιρεθούν από τα μέτρα για ενίσχυση της οικονομίας, όπως υποστηρίζουν διάφοροι είτε από άγνοια είτε με άλλα κίνητρα. Αντίθετα εξαρχής η προσπάθειά μας ήταν να συνεισφέρουμε στην κυπριακή οικονομία, αλλά κατά τρόπο που να μη στερούσε από το κράτος τα ¤9 εκατομμύρια που θα χαθούν τώρα έως το 2014 λόγω μείωσης του τέλους υπερπτήσεων στις αεροπορικές εταιρείες. Υπάρχει ακόμα χρόνος για το Υπουργείο να αλλάξει τη λανθασμένη στάση του και να προσέλθει στο διάλογο ώστε το σημαντικό αυτό ποσό να μη χαθεί οριστικά για την οικονομία.

Για άλλη μια φορά εκφράζουμε ειλικρινά τη λύπη μας στο επιβατικό κοινό που επηρεάζεται από την απεργία και στις αεροπορικές εταιρείες για τον επηρεασμό του πτητικού τους προγράμματος. Ελπίζουμε η μικρή της διάρκεια να μειώσει στο ελάχιστο την ταλαιπωρία και παρακαλούμε για την κατανόηση των επιβατών.


ΔΣ ΠΑΣΕΕΚ
2 Μαρτίου 2012


1 σχόλιο:

  1. to proigoumeno deltio tis sintehnias elegkton

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων (ΥΣΕ) δημιουργούν την εντύπωση ότι η ΠΑΣΕΕΚ αρνείται το διάλογο για εξεύρεση λύσεων μετά τη μονομερή παραβίαση των όρων εργασίας μας και την καταστρατήγηση του Εθνικού Σχεδίου Επιδόσεων, που θα οδηγήσουν σε απώλεια εκατομμυρίων ευρώ για την κυπριακή οικονομία. Η αλήθεια όμως είναι ότι το αδιέξοδο έχει προκύψει από την επιμονή του ΥΣΕ να επιβάλει ελάχιστο όριο υπηρεσίας και από την άρνησή του να συζητήσει θέματα ουσίας χωρίς προηγούμενη συμφωνία για το ελάχιστο όριο.
    Η τακτική που ακολουθεί το ΥΣΕ στο θέμα αυτό αποσκοπεί στην κωλυσιεργία και στην αποφυγή συζήτησης επί της ουσίας. Έχουμε κατ’ επανάληψη ξεκαθαρίσει στον ΥΣΕ ότι ενδιαφερόμαστε για πραγματικό διάλογο με στόχο να βρεθούν λύσεις που θα αποτρέψουν τις απεργίες και θα επιλύουν οριστικά τα συσσωρευμένα προβλήματα του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.
    Εάν ο ΥΣΕ πραγματικά επιθυμεί το διάλογο όπως διακηρύσσει, τον καλούμε να καταρτίσουμε από κοινού την ατζέντα της συζήτησης με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αντί της μονομερούς ημερήσιας διάταξης που έχει επιβάλει. Τα προβλήματα λύνονται στο τραπέζι του διαλόγου με επιχειρήματα και όχι με δημόσιες τοποθετήσεις που αποσκοπούν να κερδίσουν την κοινή γνώμη χωρίς κανένα άλλο ουσιαστικό αποτέλεσμα.
    ΔΣ ΠΑΣΕΕΚ
    29 Φεβρουαρίου 2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή