Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Ενημερωτική συνάντηση Φλουρέντζου Sultana

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιος Φλουρέντζου στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει αναλάβει το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Εργων για επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας και ειδικότερα ο τομέας ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, ενημέρωσε τον Ανώτερο Λειτουργό του EUROCONTROL Joe Sultana ότι εντός των επομένων ημερών θα καλέσει τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να προσέλθουν σε ανοικτό και εις βάθος διάλογο για οριστική επίλυση των προβλημάτων ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών συναντήθηκε με τον κ. Sultana την Τρίτη.

Όπως επισήμως ανακοινώθηκε, ο Υπουργός Συγκοινωνιών εξέφρασε στον κ. Sultana τη βούληση του Υπουργείου για άμεση έναρξη εις βάθος και ανοικτού διαλόγου με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με στόχο τη βελτίωση της επίδοσης της Κυπριακής Δημοκρατίας στον τομέα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, ώστε να υπάρξει συμμόρφωσή της με το Εθνικό Σχέδιο Επιδόσεων και με τους σχετικούς ευρωπαϊκούς και διεθνείς κανονισμούς.

Ο κ. Υπουργός επανέλαβε ότι το πρόβλημα των καθυστερήσεων στη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας είναι οξύ και άμεσο και ότι η επίλυση του απαιτεί κοινή προσπάθεια και συστράτευση όλων των εμπλεκομένων.

Ενημέρωσε τον κ. Sultana ότι εντός των επόμενων ημερών θα απευθύνει γραπτή πρόσκληση στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ώστε να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου και να έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην όλη προσπάθεια με τις όποιες εισηγήσεις, απόψεις και ανησυχίες τους, χωρίς προαπαιτούμενα και χωρίς προαποκλεισμούς, με πλήρη φυσικά αντίληψη των διεθνών υποχρεώσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και των οικονομικών δεδομένων στη χώρα μας.

Ο κ. Φλουρέντζου τόνισε την αποφασιστικότητα του Υπουργείου για την οριστική επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει θετική ανταπόκριση εκ μέρους των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, αφού αναμφίβολα αποτελούν το σημαντικότερο και πιο ευαίσθητο παράγοντα στην όλη υπόθεση.

13 Μαρτίου 2012,
Sigmalive/ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου