Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ - ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Mέσα από τη συζήτηση για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας παρουσιάστηκε το πρωτοφανές φαινόμενο να παίρνονται μονομερώς αποφάσεις που διαφοροποιούν όρους εργασίας και ωφελήματα των εργαζομένων χωρίς να προϋπάρξει ο αναγκαίος κοινωνικός διάλογος στη βάση των εργασιακών σχέσεων.

Σύσσωμο το Συνδικαλιστικό Κίνημα προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχθεί άλλο αυτή την συμπεριφορά που οδηγεί στην απαξίωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων και την κατάργηση του θεσμού των εργασιακών σχέσεων.
Σήμερα για ακόμη μια φορά συζητείται πρόταση νόμου στη βουλή για αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης από το 63ον στο 64ον έτος ηλικίας χωρίς να προηγηθεί μελέτη και διάλογος, κάτι που θα επηρεάσει όρους εργασίας και ωφελήματα του Σχεδίου Σύνταξης και των Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ έχοντας υπόψη την ομόφωνη θέση του Συνδικαλιστικού Κινήματος για αντίδραση με σκοπό την προστασία του θεσμού των εργασιακών σχέσεων αποφάσισε τη σύγκλιση ΄Εκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου την Πέμπτη 29/3/2012 και ώρα 1.45 για να στείλει συγκροτημένα τα μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Με τη λήξη του οι σύνεδροι θα μεταφερθούν στις 3.45 έξω από τη Βουλή για να διαδηλώσουν και να επιδώσουν τις αποφάσεις του συνεδρίου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα όπως παρευρεθούν για να αγωνισθούν ενωμένοι να προστατευθούν οι εργασιακές σχέσεις.

Για το σκοπό αυτό η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ βρίσκεται σε επικοινωνία με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα γιατί είναι ένα θέμα που αφορά όλους.

Από την ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ
26 Μαρτίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου