Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Επιδότηση επιχειρήσεων για πρόσληψη ανέργων

Κίνητρα για πρόσληψη ανέργων από το Υπουργικό
Αστρα Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Έκτακτο σχέδιο παροχής κινήτρων για την εργοδότηση των μακροχρόνια ανέργων και των νέων ενέκρινε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο στο πλαίσιο της πολιτικής της Κυβέρνησης για την άμβλυνση του προβλήματος της ανεργίας που έχει επιδεινωθεί λόγω της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης.

Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι στόχος του σχεδίου είναι να συμβάλει στη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών βελτίωσης της κοινωνικής συνοχής στη χώρα, ως επί τω πλείστον μέσω ενεργούς ένταξης των ευπαθών κοινωνικά ομάδων στην απασχόληση.

Το υπό αναφορά σχέδιο, το οποίο έχει διαμορφωθεί κατόπιν διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους, προνοεί την παροχή ενισχύσεων χορηγιών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και στις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης για διευκόλυνση της πρόσληψης των μακροχρόνια ανέργων και των νέων. 

Η ενίσχυση, βάσει του σχεδίου, περιλαμβάνει παροχή οικονομικής βοήθειας προς τον εργοδότη, ύψους από 50% έως 65% του μισθολογικού κόστους του εργοδοτούμενου ατόμου που ανήκει στις προαναφερόμενες ομάδες.

Μακροχρόνια άνεργους θεωρούνται αυτοί που βρίσκονται χωρίς εργασία για διάστημα πέραν των επτά μηνών και σε ό,τι αφορά τους νέους το σχέδιο προβλέπει την παροχή κινήτρων για εργοδότηση νέων μέχρι 29 ετών με περίοδο ανεργίας από τρεις μέχρι έξι μήνες.
Δικαιούχοι του σχεδίου είναι επιχειρήσεις με την ευρεία έννοια του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν επιχειρηματικές δραστηριότητες στο έδαφος που ελέγχεται από την Κυπριακή Δημοκρατία, και Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του σχεδίου ανέρχεται στα οκτώ εκατομμύρια ευρώ και καλύπτει την περίοδο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου