Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η ''βουλή'' ενέκρινε κατά πλειοψηφία το πρωί τον ''νόμο'' περί ιδιωτικοποιήσεων

Μεγάλη έκταση στον σημερινό τ/κ Τύπο έχει η χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην ''αρχή τηλεπικοινωνιών'' (Tel-Sen) ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ η ψευδοβουλή συζητούσε εκείνη την ώρα τον σχετικό ''νόμο''.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κίπρις», κατά την τρίωρη στάση εργασίας της Tel-Sen, οι διαδηλωτές πορεύθηκαν μέχρι τη «βουλή», εναπόθεσαν έξω από την πόρτα της πανό με συνθήματα και οι πρόεδροι των συντεχνιών εκφώνησαν ομιλίες χωρίς να σημειωθούν οποιαδήποτε επεισόδια, με έντονη όμως την παρουσία της λεγόμενης αστυνομίας.

Ορισμένα μέλη της Tel-Sen παρακολουθούσαν τελικά τη συζήτηση εντός της «βουλής». Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, έδεσαν το στόμα τους με μαύρη κορδέλα και ανήρτησαν διάφορα πανό εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων. Αυτή η διαμαρτυρία έληξε σύντομα με την παρέμβαση ''αστυνομικών'' με πολιτική περιβολή.

Στήριξη στους απεργούς προσέφεραν ορισμένοι «βουλευτές» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, η συντεχνία Τ/κ δημοσίων υπαλλήλων (αριστερής απόκλισης KTAMS), η συντεχνία δημοσίων υπαλλήλων (δεξιάς απόκλισης KAMU-SEN), η επαναστατική ομοσπονδία εργατικών συντεχνιών (DEV-IS), καθώς και η «συντεχνία εργαζομένων στη βουλή» (Mec-Sen).

Χαρακτηριστικά η εφημερίδα αναφέρει ότι ο πρόεδρος του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, Μεχμέτ Τσιακιτζί προέβη σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία. Κατά τη διάρκεια της μακροσκελούς ομιλίας του, σε κάποια στιγμή διέκοψε και άρχισε με διάφορα νοήματα να επεξηγεί λέγοντας μετά ότι «αφού τα λόγια και οι ενέργειες μου δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα, θα σας μιλήσω με νοήματα μήπως με καταλάβετε».

Εν τω μεταξύ, η συζήτηση στην «βουλή» διήρκησε μέχρι πρωίας, αφού οι «βουλευτές» της αντιπολίτευσης, οι οποίοι αντιτίθεντο στον ''νόμο'' μακρηγόρησαν.

Οπως αναφέρουν σήμερα τ/κ ιστοσελίδες, ο περί ιδιωτικοποιήσεων ''νόμος'' εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στις 5 σήμερα το πρωί με τους ''βουλευτές'' του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος και του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας να αποχωρούν σε κάποια φάση πριν την ψηφοφορία από την αίθουσα.

(ΚΥΠΕ/ΡΠΑ/ΑΧΡ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου