Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Η έμμεση παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων με τα προσωπικά συμβόλαια στην τσιμεντοποιεία επιτρέπεται λέει η ΟΕΒ

ΟΕΒ: Η συμφωνία στο Τσιμεντοποιείο δεν επηρεάζει την ελευθερία συμβάσεων

Πηγή: ΚΥΠΕ/onlycy March 22, 2012 
 
Η πρόσφατη συμφωνία στο Τσιμεντοποιείο Βασιλικού δεν επηρεάζει την ελευθερία των συμβάσεων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η γενική αρχή της ελευθερίας των συμβάσεων, σύμφωνα με την οποία οι εκάστοτε συμβαλλόμενοι μπορούν να συμπεριλάβουν στο κείμενο της σύμβασης που υπογράφουν οτιδήποτε επιθυμούν μετά από σχετική διαπραγμάτευση μεταξύ τους, είναι νομικά και συνταγματικά κατοχυρωμένη. Ως εκ τούτου, προστίθεται στην ανακοίνωση, καμία συμφωνία δεν μπορεί να την περιορίσει ή/και να την καταργήσει.

Η ΟΕΒ αναφέρει ότι η πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα στο Τσιμεντοποιείο Βασιλικού και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για επίλυση της μεταξύ τους εργατικής διαφοράς, στη διαπραγμάτευση της οποίας έλαβε μέρος και η ΟΕΒ, αφορά αποκλειστικά τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφουν τα δύο μέρη και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει τα οποιαδήποτε προσωπικά συμβόλαια ισχύουν μεταξύ της Εταιρείας και αριθμού εργοδοτουμένων της.

Τούτο ενισχύει, σύμφωνα με την ΟΕΒ, το ίδιο το κείμενο της μεσολαβητικής πρότασης που υπέβαλε το Υπουργείο Εργασίας για επίλυση της διαφοράς, το οποίο ουδεμία αναφορά περιλαμβάνει σε τυχόν προσωπικά συμβόλαια, αφού δεν αποτέλεσαν θέμα συζήτησης κατά τις σχετικές διαπραγματεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου