Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση: Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ

H Κεντρική Γραμματεία της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ σε διευρυμένη συνεδρία της που πραγματοποιήθηκε σήμερα αποφάσισε τη σύγκλιση έκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου την Πέμπτη 29/3/2012 και ώρα 1.45 μ.μ. για να εξετάσει τρόπους άμεσης αντίδρασης της Συντεχνίας αναφορικά με την πρόταση νόμου για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης από το 63ον στο 64ον έτος ηλικίας.

Ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα προειδοποίησε στις 13/12/11 έξω από τη Βουλή με την τρίωρη στάση εργασίας ότι δεν θα ανεχθεί άλλη φορά την παράκαμψη του κοινωνικού διαλόγου και την μονομερή λήψη αποφάσεων που αφορούν συμφωνημένους όρους εργασίας και θεσμικά ωφελήματα.

Οι γνωστές πολιτικές δυνάμεις στη βουλή θέλοντας να εφαρμόσουν τη δική τους νεοφιλελεύθερη αντίληψη για την οικονομία, να εξυπηρετούν κομματικές και άλλες σκοπιμότητες αποφάσισαν για ακόμη μια φορά να ενεργήσουν αυταρχικά βάζοντας ενσυνείδητα στο περιθώριο το θεσμό του κοινωνικού διαλόγου με στόχο να επιφέρουν ανεπανόρθωτο πλήγμα στις συλλογικές συμβάσεις και τους εργαζόμενους.

Στο βωμό αυτών των σκοπιμοτήτων τίθεται αυτή την φορά το θεμελιώδες δικαίωμα της κοινωνικής ασφάλισης, επιχειρώντας να φορολογήσουν το εφάπαξ, να διαφοροποιήσουν τα συνταξιοδοτικά σχέδια, τις συντάξεις των κοινωνικών ασφαλίσεων και τα όρια αφυπηρέτησης. Ωφελήματα που κερδήθηκαν με αγώνες δεκαετιών και διαμορφώθηκαν με μελέτες και εξαντλητικό διάλογο στα πλαίσια της τριμερούς συνεργασίας.


Πέραν της περιφρόνησης των θεσμών η πρόταση αυτή γίνεται χωρίς καμιά τεκμηρίωση, επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς και βρίσκεται σ’ αντίθεση με τις πρόσφατες αποφάσεις για μείωση των Δημόσιων υπαλλήλων.

Στις σημερινές συνθήκες της αυξημένης ανεργίας οι ενέργειες αυτές είναι αντινεανικές και πλήττουν ιδιαίτερα τη νέα γενιά και τους νέους επιστήμονες.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ θεωρεί ότι η συμπεριφορά αυτή έχει ξεπεράσει κάθε όριο γι’ αυτό καλεί ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους να αντιδράσουν άμεσα.

Η σύγκλιση Έκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου αποφασίστηκε για να σταλούν συγκροτημένα και με αποφασιστικότητα τα πιο πάνω μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Μέχρι την πραγματοποίηση του Συνεδρίου η ΣΗΔΗΚΕΚ θα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με την ηγεσία της ΠΕΟ και το συνδικαλιστικό κίνημα του ευρύτερου δημόσιου τομέα ώστε οι αποφάσεις του να εξυπηρετούν τον κοινό στόχο της προστασίας του θεσμού των εργασιακών σχέσεων και των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου