Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΣΕΚ: Η επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης θυματοποιεί τη νέα γενιά

ΚΥΠΕ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ-Κύπρος 21/3/2012 12:14:39 μμ

Το Τμήμα Νεολαίας της ΣΕΚ εκφράζει την ανησυχία του αναφορικά με τη συζήτηση που αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες για την επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα από το 63ο στο 64ο έτος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι οικονομικές συγκυρίες της δεδομένης στιγμής έχουν ήδη πλήξει σημαντικά τη νεολαία, με αποκορύφωμα την αύξηση της ανεργίας και οποιαδήποτε επιπρόσθετα μέτρα, όπως η επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης σε συνδυασμό με τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα.

Το όριο αφυπηρέτησης, σημειώνεται, αποτελεί όρο εργοδότησης και η οποιαδήποτε τροποποίηση του θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαλόγου και να περιλαμβάνει την ενεργό εμπλοκή των επηρεαζόμενων μερών και όχι να είναι αποτέλεσμα μονομερών αποφάσεων

Η Νεολαία της ΣΕΚ ζητά να τερματιστεί άμεσα η διαδικασία τροποποίησης του νόμου με ταυτόχρονη έναρξη του κοινωνικού διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένης και της νεολαίας και να πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένη μελέτη που να καταγράφει τα υπέρ και τα κατά της τυχόν επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης, αλλά και τους όρους με τους οποίους θα εφαρμοστεί.

Οι οποιεσδήποτε αποφάσεις, αναφέρει, θα πρέπει να ληφθούν με τρόπο που να μην θυματοποιούν τη νέα γενιά, η οποία σήμερα στη μεγάλη της πλειοψηφία επωμίζεται το κόστος της οικονομικής κρίσης.

Το Τμήμα Νεολαίας της ΣΕΚ επικροτεί την προσπάθεια για ανασύσταση του Φορέα κατά της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης, με την αυστηρή προϋπόθεση πως αυτός θα λειτουργήσει μακριά από πολιτικές και άλλες κομματικές σκοπιμότητες.

Το Τμήμα Νεολαίας της ΣΕΚ δεσμεύεται, τέλος, να συμμετέχει εποικοδομητικά σε οποιοδήποτε διάλογο αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και είναι έτοιμο να συζητήσει στη βάση της συμφωνημένης αρχής που θα διασφαλίζει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της νεολαίας.

(ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΜΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου