Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Νέους χειρότερους όρους απασχόλησης ζητούν οι εργοδότες στο έτοιμο σκυρόδεμα

Βιομ. Σκυροδέματος: Aνάγκη νέων συλλογικών συμβάσεων
Www.inbusinessnews.com-- | 12/03/2012


Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων καλεί ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Κατασκευαστών Ετοιμου Σκυροδέματος να παρέμβει προς την κατεύθυνση των συνδικαλιστικών οργανώσεων για ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων στη βάση των σημερινών οικονομικών δεδομένων.
Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι «η τριετής Συλλογική Σύμβαση του 2008 η οποία ίσχυε για ολόκληρο σχεδόν τον Κλάδο της Οικοδομικής Βιομηχανίας έληξε το 2010 και από τότε μέχρι και το τέλος του 2011 παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της εργοδοτικής πλευράς για ανανέωση της Σύμβασης με βάση τις υφιστάμενες οικονομικές πραγματικότητες δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω της στείρας άρνησης των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων».
Προστίθεται ότι αυτό είχε ως «αποτέλεσμα δυστυχώς η οικοδομική βιομηχανία να περιέλθει στην ομηρία των Συνδικαλιστών με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία του τόπου».
«Με βάση τα πιο πάνω δυσάρεστα δεδομένα καλούμε το Υπουργείο Εργασίας έστω και την υστάτη να παρέμβει δυναμικά προς την κατεύθυνση των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων με στόχο την ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων στην βάση των σημερινών οικονομικών δεδομένων για αποφυγή περαιτέρω επιδείνωσης της όλης κατάστασης», προσθέτει.
Απαιτούμε από το κράτος, υπογραμμίζεται, «να αντιληφθεί ότι οι Συμβάσεις που υπογράφηκαν το 2008 και έληξαν το 2010 δεν είναι δυνατό να τηρηθούν από τους εργοδότες κάτω από τις σημερινές άθλιες οικονομικές συνθήκες».
«Ως εκ τούτου καλούμε το κράτος να παρέμβει δυναμικά έτσι που να αποκατασταθεί η προμήθεια τσιμέντου προς όλες τις μονάδες κατασκευής έτοιμου σκυροδέματος», αναφέρει τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου