Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Προϋπολογισμός ΡΙΚ--Ανακοίνωση ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ εκφράζει την πλήρη στήριξη και συμπαράσταση της προς τους εργαζόμενους του ΡΙΚ οι οποίοι αντέδρασαν αυθόρμητα μετά την απόφαση της Βουλής να αναβάλει τη συζήτηση για έγκριση του προϋπολογισμού με αποτέλεσμα να μην μπορεί νομικά να καταβληθούν οι μισθοί, ούτε οποιαδήποτε άλλη πληρωμή.

Η εξέλιξη αυτή ισοδυναμεί με αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος.

Με τον πλέον επίσημο τρόπο, η Βουλή αποφάσισε, "μέχρι νεοτέρας ειδοποιήσεως", να καταργήσει ένα θεσμικό όργανο, αυτό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Το εκπληκτικό είναι ότι και οι τροπολογίες, ιδιαίτερα αυτές του ΔΗΣΥ, οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα. Δηλαδή το κλείσιμο του ΡΙΚ.

Οι επιδιώξεις αυτές είναι αντισυνταγματικές εφόσον η λειτουργία του ΡΙΚ προβλέπεται από συγκεκριμένο άρθρο του συντάγματος. Επιπλέον, βρίσκονται σε αντίθεση με τις οδηγίες και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξασφάλιση της ύπαρξης, της λειτουργίας και της χρηματοδότησης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που το κράτος αναθέτει και περιμένει από το ΡΙΚ να διαδραματίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα θέματα κάλυψης και προβολής της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αλαζονική συμπεριφορά και η προειδοποίηση ότι " θα τα πούμε στους προϋπολογισμούς ", παίρνουν σάρκα και οστά. Τίποτα δεν υπολογίζουν πλέον. Ούτε τους θεσμούς, ούτε τους εργαζόμενους, ούτε και το δημόσιο συμφέρον.

Η αντίδραση των εργαζομένων είναι δικαιολογημένη. Δεν μπορεί να κρέμεται η τύχη και το μέλλον τους από τις κομματικές σκοπιμότητες και τις προσωπικές εμπάθειες.

Η κλαδική της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ συνέρχεται σήμερα για να αποφασίσει τη λήψη περαιτέρω μέτρων.

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους οι πρωταγωνιστές αυτής της εξέλιξης.




Από τη ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ
30 Μαρτίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου