Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Στηρίζει τους εργαζόμενους στα τσιμεντοποιεία Βασιλικού η ΔΕΟΚ

Πηγή: ΚΥΠΕ/onlycy March 12, 2012

Η Συντεχνία Οικοδόμων/Ξυλουργών και Μωσαϊκών της ΔΕΟΚ κάλεσε σήμερα, με ανακοίνωσή της, την Υπουργό Εργασίας να παρέμβει για την εξομάλυνση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο τσιμεντοποιείο Βασιλικού, λόγω, όπως αναφέρει, της προκλητικής συμπεριφοράς των εργοδοτών.
Η Συντεχνία Οικοδόμων/Ξυλουργών και Μωσαϊκών της ΔΕΟΚ τονίζει πως «η κυπριακή οικονομία και οι εργασιακοί θεσμοί δεν μπορεί να είναι όμηροι μονοπωλιακών καταστάσεων που εκμεταλλεύονται τη δεσπόζουσα θέση που κατέχουν στην αγορά, καταστρατηγώντας συμφωνίες δικαιώματα και θεσμοθετημένες διαδικασίες για τους εργαζόμενους».
Καλεί την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού να παρέμβει κατά τρόπο που να διασφαλίζεται η ομαλή προμήθεια της αγοράς με τσιμέντο, καθώς και ο σεβασμός στους εργασιακούς θεσμούς.
Ταυτόχρονα καλεί την εργοδοτική πλευρά και την ΟΕΒ να προσέλθουν σε διάλογο για την επίλυση της διαφοράς και την Υπουργό Εργασίας να αναλάβει εκ νέου πρωτοβουλία για να αποτρέψει «περαιτέρω ζημιά τόσο στον κλάδο των κατασκευών όσο και στην οικονομία ευρύτερα».
Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους απεργούς στο τσιμεντοποιείο Βασιλικού, η Συντεχνία Οικοδόμων και Ξυλουργών της ΔΕΟΚ έχει ενεργοποιήσει το απεργιακό της ταμείο για οικονομική στήριξη των απεργών και των οικογενειών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου