Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ: θα αντιδράσουμε για να αποτρέψουμε ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ

13 Μαρτίου 2012,
SigmaLive/ΚΥΠΕ

Πολλά και εύλογα ερωτήματα δημιουργεί η θέση που εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης, ότι η ΑΗΚ πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί και να μετοχοποιηθεί, αναφέρει η ΣΗΔΗΚΕΚ- ΠΕΟ σε ανακοίνωσή της και καλεί τον ΔΗΣΥ να δώσει απαντήσεις.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ αναφέρεται σε πρόσφατη επίσκεψη μελών της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής στα γραφεία της ΑΗΚ και σημειώνει ότι «σε αυτήν ακριβώς τη χρονική στιγμή επέλεξε ο κ. Χάρης Γεωργιάδης του ΔΗΣΥ, αφού έπλεξε το εγκώμιο της ΑΗΚ και του προσωπικού της για το τεράστιο έργο που επιτέλεσαν να αποκαταστήσουν σε χρόνο ρεκόρ την απρόσκοπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας μετά τα τραγικά γεγονότα του Ιουλίου, χαρακτηρίζοντάς το αυτό σαν πρωτοφανές σε ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, να δηλώσει με παρρησία ότι η προσωπική του άποψη, αλλά και του κόμματός του, είναι ότι πρέπει η ΑΗΚ να ιδιωτικοποιηθεί και να μετοχοποιηθεί».

«Πολλά και εύλογα τα ερωτηματικά που προκύπτουν και στα οποία τόσο ο ίδιος, όσο και το κόμμα του πρέπει να δώσουν απαντήσεις» σύμφωνα με τη ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, η οποία διερωτάται «ποιό μήνυμα ήθελε να στείλει με αυτή του την τοποθέτηση ο κ. Γεωργιάδης, στο προσωπικό της ΑΗΚ».

Το προσωπικό της ΑΗΚ, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ερμηνεύει τα μηνύματα του κ. Γεωργιάδη, σαν «απειλή» για το μέλλον του Οργανισμού και των εργαζομένων.
Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ εκφράζει την εκτίμηση ότι η ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ «θα καταστήσει το αγαθό της ενέργειας σε ιδιωτικό μονοπώλιο και θα είναι καταστροφική για την Κύπρο» και προειδοποιεί ότι θα αντιδράσει ανάλογα για να αποτρέψει τέτοιες «καταστροφικές και επικίνδυνες μεθοδεύσεις». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου