Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΔΕΟΚ: ΔΗΚΟ και ΔΗΣΥ να αποσύρουν το ν/σ για το όριο αφυπηρέτησης

(Κ) ΔΕΟΚ: ΔΗΚΟ και ΔΗΣΥ να αποσύρουν το ν/σ για το όριο αφυπηρέτησης
ΚΥΠΕ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ-Κύπρος 23/3/2012 2:04:21 μμ

Η ΔΕΟΚ με σημερινή της ανακοίνωση καλεί το ΔΗΚΟ και τον ΔΗΣΥ να αποσύρουν άμεσα το νομοσχέδιο για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στο δημόσιο τομέα και προειδοποιεί ότι πιθανή επέκταση του ορίου συνταξιοδότησης χωρίς να προηγηθεί κοινωνικός διάλογος θα αποτελέσει πλήγμα στην εργατική ειρήνη στον τόπο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για μια ακόμη φορά τα κόμματα ΔΗΚΟ και ΔΗΣΥ δρομολογούν νομοθετικές ρυθμίσεις για εργασιακά ζητήματα χωρίς να επιδεικνύουν το στοιχειώδη σεβασμό στους εργασιακούς θεσμούς και στον κοινωνικό διάλογο.

Όπως αναφέρεται, η πρωτοβουλία των δύο κομμάτων να προωθήσουν νομοσχέδιο με στόχο την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στο δημόσιο τομέα χωρίς να προηγηθεί κοινωνικός διάλογος χαρακτηρίζεται «από αυταρχισμό, έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας και πλήρη περιφρόνηση προς τους εργαζόμενους και τους εργασιακούς θεσμούς του τόπου».

Δυστυχώς, προστίθεται, δεν είναι η πρώτη φορά που τα δύο αυτά κόμματα «επιδεικνύουν αντεργατική στάση και συμπεριφορά, όπως δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρούν να στείλουν μηνύματα ότι το πάνω χέρι στις εργασιακές σχέσεις πρέπει να το έχουν οι εργοδότες και οι πολιτικοί τους προστάτες».

Η ΔΕΟΚ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και το προβληματισμό της «για τον αυταρχισμό και τις επικίνδυνες μεθοδεύεις που αναπτύσσουν τα δυο κόμματα σε βάρος των εργαζομένων και των εργασιακών θεσμών».

Προειδοποιεί ότι πιθανή επέκταση του ορίου συνταξιοδότησης χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση και κοινωνικός διάλογος «θα αποτελέσει πλήγμα στο σύστημα εργασιακών σχέσεων και την εργατική ειρήνη στον τόπο μας».

Η ΔΕΟΚ καλεί, τέλος, τα δυο κόμματα να αποσύρουν άμεσα το νομοσχέδιο δίνοντας την ευχέρεια και την δυνατότητα στους κοινωνικούς εταίρους να συζητήσουν το πολυδιάστατο αυτό θέμα σε βάθος και μέσα από τις θεσμοθετημένες διαδικασίες όπως καθορίζονται από το σύστημα εργασιακών σχέσεων και τις συμφωνίες μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

(ΚΥΠΕ/ΓΜΙ/ΓΒΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου