Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Συνεχίζονται οι απεργίες σε Τσιμεντοποιοία Βασιλικού και Tofarco

Διαδήλωση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού έξω από τα γραφεία της μετόχου της εταιρείας, Ελληνικής Μεταλλευτικής Εταιρείας στη Λευκωσία, εκφράζοντας την ετοιμότητά τους να αποδεχθούν τη μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας, αλλά και να κλιμακώσουν τα απεργιακά τους μέτρα σε περίπτωση που η εταιρεία δεν δεσμευθεί να εφαρμόσει τη συλλογική σύμβαση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΕΟ. Παράλληλα, σύμφωνα με την ΠΕΟ, συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η απεργία διαρκείας στην εταιρεία Tofarco. Οσον αφορά στους εργαζόμενους στα Τσιμεντοποιία Βασιλικού, αναφέρεται ότι οι απεργοί «αποφάσισαν να καταγγείλουν την εταιρεία μέσω των Οργανώσεων τους, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και παράλληλα κάκισαν τη στάση της ΟΕΒ, που αντί να καταδικάσει τις ενέργειες της εταιρείας, που είναι μέλος της ΟΕΒ, αντίθετα, την υποστηρίζει, για να συνεχίσει να παραβιάζει τη Συλλογική Σύμβαση, να απορρίπτει μεσολαβητικές προτάσεις του Υπουργείου Εργασίας και γενικά να διακατέχεται από μία αλαζονική στάση, που την κάνει να μην ενδιαφέρεται για τις συνέπειες που προκύπτουν, με την εν λόγω συμπεριφορά της».

Εκφράζεται η ετοιμότητα των εργαζομένων «να αποδεχτούν τη μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας και να διακόψουν τα απεργιακά μέτρα, εφόσον η εταιρεία δηλώσει ότι δεσμεύεται να εφαρμόσει τη Συλλογική Σύμβαση και να σεβαστεί την συμφωνία κορυφής μεταξύ ΟΕΒ και Συντεχνιών, ΠΕΟ και ΣΕΚ». Ωστόσο, η ΠΕΟ προειδοποιεί ότι «αν η εταιρεία συνεχίσει να τηρεί την ίδια απαράδεκτη στάση, την ερχόμενη εβδομάδα αποφασίστηκε όπως ο απεργιακός αγώνας εφόσον καθίσταται πλέον μακροχρόνιος και παίρνει διαφορετικές διαστάσεις, θα κλιμακωθεί για να καταστεί δυνατό να ευαισθητοποιηθούν και να λογικευτούν αυτοί που σπρώχνουν τα πράγματα στα άκρα».

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΕΟ αναφέρει ότι «τα Διοικητικά Συμβούλια των Συντεχνιών Οικοδόμων ανακοινώνουν ότι, συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η απεργία διαρκείας στην εταιρεία Tofarco, που έχει σαν αιτία την αυθαίρετη και μονομερή απόφαση της εταιρείας να αποκόψει από τους εργαζόμενους το Ταμείο Προνοίας». «Αυτή η ενέργεια της εταιρείας, αποτελεί κατάφορη παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης, αλλά και της ειδικής συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ της ΟΕΒ και των Συντεχνιών ΠΕΟ και ΣΕΚ», προστίθεται, ενώ εκφράζεται λύπη για το ότι η ΟΕΒ δεν έχει καλέσει το μέλος της να σεβαστεί τα συμφωνηθέντα. «Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συντεχνιών Οικοδόμων, θα στηρίξουν με κάθε μέσο τους απεργούς συναδέλφους και καλούν για άλλη μια φορά την διεύθυνση της εταιρείας να σεβαστεί τη συλλογική σύμβαση και τα συμφωνηθέντα», αναφέρεται, τέλος.

Αλήθεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου