Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Συνεχίζει την αυξητική της πορεία η ανεργία. Περίπου 17 εκ. άνθρωποι χωρίς δουλειά στην Ευρώπη

Συνεχίζει την αυξητική της πορεία η ανεργία

Onlycy.com

Σε εξέλιξη από το πρωί η απεργία διαρκείας στο εργοστάσιο Τσιμεντοποιϊας Βασιλικού. Καθολική η συμμετοχή των εργαζομένων, κλίμα αγωνιστικότητας, ενότητας, αποφασιστικότητας να μην περάσουν οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Ήδη, σε γενική συνέλευση των απεργών καθορίστηκαν απεργιακές επιτροπές, ομάδες περιφρούρησης για όλο το 24ωρο και το Σαββατοκύριακο. Ο αγώνας θα κρατήσει για όσο χρειαστεί, μέχρι δηλα...δή να εφαρμοστεί πλήρως η Συλλογική σύμβαση. Ας μην κινδυνολογούν και ας μην βιαστούν να επιρρίψουν ευθύνες στα Συνδικάτα ΟΕΒ και λοιποί συνοδοιπόροι. Είναι γεγονός ότι αν η απεργία διαρκέσει μέρες, θα υπάρχουν επιπτώσεις στην οικοδομική βιομηχανία, αφού το συγκεκριμένο εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου, είναι το μοναδικό στην Κύπρο (μονοπώλιο δηλαδή). Ας στραφούν εκεί που πρέπει. Στην εταιρεία και ας την πιέσουν για το αυτονόητο. Τον σεβασμό της ίδιας της υπογραφής της. Το σεβασμό των θεσμών. Το σεβασμό του Υπουργείου εργασίας, τις προτάσεις του οποίου αποδέχτηκαν οι εργαζόμενοι αλλά όχι η εταιρεία. Ας θέσουν λοιπόν εκεί τα διλλήματα. Οι εργαζόμενοι ούτε μέτοχοι είναι, ούτε και μοιράζονται τα κέρδη. Παίρνουν αυτό που κέρδισαν μέσα από την σύμβαση τους, σε ένα εργοστάσιο με σκληρές συνθήκες εργασίας (ξέρετε το τσιμέντο δεν παράγεται σε σαλόνια), σε 24ωρη βάρδια, γιορτές, αργίες κλπ.

…..............................

Περίπου 17 εκ. άνθρωποι χωρίς δουλειά στην Ευρώπη

Astra
Η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat ανακοίνωσε σήμερα ότι το επίπεδο της ανεργίας ανήλθε στο 10,7% του ενεργού πληθυσμού, το υψηλότερο ιστορικά στην ΕΕ.
   
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Eurostat, 16,9 εκατομμύρια άνθρωποι ήσαν στην ανεργία τον Ιανουάριο, κατά 185.000 περισσότεροι από τον προηγούμενο μήνα.
   
Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τη δημιουργία της ευρωζώνης έως σήμερα και υπερβαίνει τις προβλέψεις αναλυτών, σύμφωνα με τις οποίες το επίπεδο της ανεργίας θα διαμορφωνόταν σε 10,4% τον Ιανουάριο.
   
Στην Ισπανία η ανεργία διαμορφώνεται στο 23,3%, στην Ελλάδα σε 19,9%, στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία σε 14,8% και στην Ιταλία σε 9,2%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου