Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Όχι στην ποινικοποίηση της απεργίας λέει η ΔΕΟΚ

Εντονη ανησυχία από τις ''μεθοδεύσεις του ΔΗΣΥ και άλλων δυνάμεων'' για την ποινικοποίηση του δικαιώματος της απεργίας στις ουσιώδεις υπηρεσίες, εκφράζει η ΔΕΟΚ, αναφέροντας ότι δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα.
Σε ανακοίνωση η ΔΕΟΚ αναφέρει ότι η νομοθετική ρύθμιση του δικαιώματος της απεργίας, περικλείει σοβαρούς κινδύνους για τους εργαζόμενους, ναρκοθετεί το σύστημα εργασιακών σχέσεων του τόπου και καταστρατηγεί την φιλοσοφία του.
''Η καταχρηστική συμπεριφορά ομάδων εργαζομένων σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας δεν μπορεί να τύχει εκμετάλλευσης με στόχο τον ευνουχισμό του δικαιώματος της απεργίας'', αναφέρει η ΔΕΟΚ και καλεί τις πολιτικές δυνάμεις να σεβαστούν τους εργασιακούς θεσμούς και να εγκαταλείψουν ''αντεργατικές , πολιτικές και πρακτικές που μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν στην οικονομία''.
Η ΔΕΟΚ θεωρεί επίσης ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στους κοινωνικούς εταίρους να συζητήσουν εκ νέου την συμφωνία που αφορά την διαδικασία επίλυσης διαφορών , ώστε να καταλήξουν σε ένα αναθεωρημένο πλαίσιο συμφωνίας προς την κατεύθυνση αποτροπής ακραίων συμπεριφορών όπως είναι η περίπτωση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
Εξάλλου η ΔΕΟΚ καλεί την Υπουργό Εργασίας να αναλάβει πρωτοβουλία προσκαλώντας τους κοινωνικούς εταίρους σε συνεχή διάλογο μέχρι την επίτευξη συμφωνίας.
''Προειδοποιούμε ότι το διακύβευμα για τους εργαζομένους του τόπου είναι πολύ μεγάλο και δεν θα επιτρέψουμε σε ανεύθυνους πολιτικούς να παίξουν με το μέλλον και τις κατακτήσεις των εργαζομένων'', καταλήγει η ΔΕΟΚ.

www.kathimerini.com.cy με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου