Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ TOFARCO

Συνεχίζεται για 13η ημέρα η απεργία διαρκείας που κήρυξαν οι 37 εργαζόμενοι στην εταιρεία Tofarco, εξαιτίας της συνεχιζόμενης επιμονής της εταιρείας να παραβιάζει αυθαίρετα την συλλογική Σύμβαση που αφορά τους όρους εργασίας των εργαζομένων και κατ’ επέκταση και την ειδική συμφωνία ανώτατου επιπέδου μεταξύ ΟΕΒ και Ομοσπονδιών ΠΕΟ & ΣΕΚ.

Δυστυχώς αν και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης που είναι μέλος της ΟΕΒ, και πήρε μέρος σε όλες της συζητήσεις για την συνομολόγηση της ειδικής συμφωνίας, εντούτοις για ανεξήγητους λόγους συνεχίζει να παραβιάζει την Συλλογική Σύμβαση της Οικοδομικής Βιομηχανίας και τον θεσμό του Ταμείου Προνοίας, αντιβαίνοντας και πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας σε χθεσινή τους Γενική Συνέλευση κάλεσαν για ακόμα μια φορά την εταιρεία να σταματήσει τις παραβιάσεις για να επανέλθουν τα πράγματα στην ομαλότητα και να διακοπεί η απεργία. Παράλληλα, δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την προσπάθεια μέχρι σ’ ότου η εταιρεία αντιληφθεί ότι, η όλη στάση της, οδηγεί σε αδιέξοδα. 
 
Προς αυτή την κατεύθυνση από την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι θα διαφοροποιήσουν την θέση τους με την λήψη πιο δυναμικών μέτρων.

Τα Συμβούλια των Συντεχνιών Οικοδόμων
Λευκωσία 22 Μαρτίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου