Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Δριμύ κατηγορώ ΣΕΚ κατά κυβέρνησης και κομμάτων για την προσπάθεια ρύθμισης των δικαιώματος της απεργίας

Δριμύ κατηγορώ κατά κυβέρνησης και κομμάτων για την προσπάθεια ρύθμισης των δικαιώματος της απεργίας των εργαζομένων στις ουσιώδεις υπηρεσίες εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ Νίκου Μωυσέως, από το βήμα του δωδέκατου συνεδρίου της ΟΗΟ ΣΕΚ.

Κυβέρνηση και βουλή αθέτησαν την συμφωνία του 2004, για την επίλυση των εργασιακών διαφορών στις ουσιώδεις υπηρεσίες, τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΣΕΚ, Νίκος Μωυσέως.

Η συντεχνία είναι έτοιμη να αντιδράσει, στις προσπάθειες για περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας, με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις μίας μεμονωμένης ομάδας, δηλαδή των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, προειδοποιεί ο κύριος Μωυσέως.

Ο κύριος Μωυσέως, μιλούσε στο δωδέκατο συνέδριο του ομοσπονδίας ελεύθερων εργατικών σωματείων ημικρατικών οργανισμών ΟΗΟ ΣΕΚ, κατά τη διάρκεια της οποίας, τόνισε την ανάγκη για εκσυγχρονισμό των ημικρατικων οργανισμών και όχι στην ιδιωτικοποίηση τους. Τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην οικονομία επέκρινε και ο απερχόμενος γενικός γραμματέας της ΟΗΟ ΣΕΚ, Νίκος Τάμπας.

Το συνέδριο ανέδειξε την νέα ηγεσία της ΟΗΟ ΣΕΚ. Τον Νίκο Τάμπα διαδέχεται στη θέση του γενικού γραμματέα, ο Αντρέας Ηλία.

cyprusnews.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου