Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Απεργία διαρκείας στο τσιμεντοποιείο Βασιλικού - σημερινή ανακοίνωση συντεχνιών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συντεχνιών Οικοδόμων και η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην Τσιμεντοποιϊα Βασιλικού, θέλουν να καταδικάσουν με όλη τους την δύναμη, την αλαζονική στάση της Διεύθυνσης της Τσιμεντοποιϊας Βασιλικού, που πηγάζει από την μονοπωλιακή της θέση στην Κυπριακή Οικονομία.

Η δύναμη που θεωρεί η Εταιρεία ότι της δίνει η μονοπωλιακή της θέση, την οδηγεί στην σύγκρουση με τους εργοδοτούμενους της, την Μεσολαβητική Υπηρεσία του Υπουργείου, της οποίας έχει απορρίψει επανειλημμένα Μεσολαβητικές Προτάσεις, με το πνεύμα και γράμμα της Ειδικής Συμφωνίας που έχει συνομολογηθεί σε ανώτατο επίπεδο και τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων.

Όσο και αν προσπαθεί η Διεύθυνση της Τσιμεντοποιϊας να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη ότι, οι αυθαίρετες ενέργειες της να παραβιάζει εξόφθαλμα τα συμφωνηθέντα, που περιέχονται στην Συλλογική Σύμβαση, βρίσκουν τάχατες σύμφωνους τους εργαζόμενους δεν θα περάσει, γιατί η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων, στις απεργιακές κινητοποιήσεις, αποδεικνύει εντελώς το αντίθετο.

Καλούμε για άλλη μια φορά την Εταιρεία να αποδεκτεί την πρόταση της Μεσολαβητικής Υπηρεσίας, αφήνοντας κατά μέρος τις οποιεσδήποτε αυθαιρεσίες, που το μόνο που εξυπηρετούν είναι σκοπιμότητες.
Εμείς οι εργαζόμενοι επαναλαμβάνουμε ότι, αποδεχόμαστε πλήρως την πρόταση της Μεσολαβητικής Υπηρεσίας και είμαστε έτοιμοι να άρουμε τα απεργιακά μέτρα και να προσέλθουμε στο διάλογο, εφόσον το ίδιο πράξει και η Εταιρεία.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι ευθύνες από τις συνέπειες θα βαραίνουν εξ’ ολοκλήρου την Διεύθυνση της Εταιρείας, που έχει δημιουργήσει με τις μονομερείς ενέργειες της, το όλο πρόβλημα.

Τα Διοικητικά Συμβούλια
των Συντεχνιών Οικοδόμων

Λευκωσία 02/03/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου