Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Αναστέλλεται η απεργία στο Βασιλικό

Μετά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις της Υπουργού Εργασίας Σωτηρούλας Χαραλάμπους με τους εργαζόμενους και την εργοδοτική πλευρά και την κατάθεση περιγράμματος εισηγήσεων για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο τσιμεντοποιείο Βασιλικού ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της Υπουργού για αναστολή των μέτρων και έτσι το τσιμετοντοποιείο επαναρχίζει τη λειτουργία του.

Σε δήλωση μετά από συνάντηση που είχε αργά το απόγευμα, στην οποία συμμετείχαν και οι δύο πλευρές, η Υπουργός Εργασίας ανέφερε πως η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη βιομηχανία τσιμέντου έχει ευρύτερες επιπτώσεις στην οικονομία του τόπου, προσθέτοντας ότι σήμερα συγκάλεσε επανειλημμένες συναντήσεις με τις δύο πλευρές, «σε μια προσπάθεια να αναζητήσουμε λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί».

Για το σκοπό αυτό, το Υπουργείο Εργασίας έχει καταθέσει περίγραμμα εισηγήσεων με στόχο την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, συνέχισε η Υπουργός Εργασίας .

«Μετά τη συζήτηση που διεξήχθη με τις δύο πλευρές και τις διευκρινίσεις που δόθηκαν, η εταιρεία ανέφερε πως σέβεται τον κώδικα εργασιακών σχέσεων και τη συλλογική σύμβαση και από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αποδέχθηκαν την έκκλησή μου για αναστολή των απεργιακών μέτρων,» σημείωσε.

Η Υπουργός Εργασίας είπε ακόμα πως τις αμέσως επόμενες μέρες θα καταθέσει τις τελικές εισηγήσεις του Υπουργείου Εργασίας για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στον κλάδο.

Τέλος ανέφερε πως οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν δεσμευτεί να θέσουν αύριο το περίγραμμα των εισηγήσεων για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης ενώπιον Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων.

(ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΜΜ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου