Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Οι συντεχνίες οικοδόμων της ΠΕΟ και της ΣΕΚ καλούν την Τσιμεντοποιία Βασιλικού να αποδεχθεί τη μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας

Θέμα εισαγωγής τσιμέντου θέτει το ΕΤΕΚ
Alitheia 15 Μαρτίου 2012


Οι συντεχνίες οικοδόμων της ΠΕΟ και της ΣΕΚ καλούν την Τσιμεντοποιία Βασιλικού να αποδεχθεί τη μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας, την οποία αποδέχθηκαν οι εργαζόμενοι.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δύο Συντεχνίες υποστηρίζουν ότι η εταιρεία προσπαθεί να μεταφέρει αλλού την ευθύνη για τις ελλείψεις τσιμέντου που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά, λόγω της απεργίας των εργαζομένων που συνεχίζεται για 14η μέρα.

Προστίθεται ότι η πρόταση του Υπουργείου προβλέπει το αυτονόητο, ότι δηλαδή τα μέρη δηλώνουν δέσμευση στις συμφωνίες που έχουν μέχρι σήμερα και κάθονται σε διάλογο, για να λύσουν τις όποιες διαφορές υπάρχουν.

«Αντί λοιπόν η εταιρεία να καταφεύγει σε προπαγανδιστικές και παραπλανητικές ανακοινώσεις για να δικαιολογήσει τις ενέργειές της και να εκθέσει τους εργαζόμενους, είναι καλύτερα για όλους και ιδιαίτερα για την οικονομία να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη και μονομερή στάση της και να δείξει καλή θέληση, ώστε να τερματιστεί η απεργία και να πάνε οι εργαζόμενοι πίσω στις δουλειές τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) σε ανακοίνωση αναφέρεται στα προβλήματα που δημιουργεί στην οικονομία η έλλειψη τσιμέντου και σημειώνει ότι και μέχρι την οριστική γεφύρωση των διαφορών στη συγκεκριμένη εταιρεία, δεν θα πρέπει να αποκλειστούν τυχόν άλλες επιλογές, περιλαμβανομένης και της εισαγωγής τσιμέντου, «εφόσον τούτο κριθεί αναγκαίο για αποφυγή αλυσιδωτών προβλημάτων και επιδείνωση της κατάστασης της οικονομίας».

Το Επιμελητήριο καλεί τόσο την εργοδοτική πλευρά όσο και τους εκπροσώπους των εργαζομένων να σταθούν έστω και την υστάτη στο ύψος των περιστάσεων με πνεύμα αλληλοκατανόησης και με γνώμονα το καλό του τόπου. Περαιτέρω θεωρούμε ότι και η Πολιτεία θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες της και μέσω πρωτοβουλιών της να διευκολύνει τη γεφύρωση της διαφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου