Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Αλλαγή στην απόφαση για επ'αόριστον απεργία στο σφαγείο Κοφίνου

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012 12:00 μμ
Φιλελεύθερος
Αλλαγή στην απόφαση για επ'αόριστον απεργία

Ανεστάλη η απεργία στο Κεντρικό Σφαγείο Κοφίνου

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή του 13ου μισθού και του δεκαπενθήμερου μισθού καθώς και για την απόφαση του ΔΣ για 28 υπαλλήλους πλεονάζον προσωπικό (φωτ. αρχείου).
Λάρνακα: Ανεστάλη τελικά η επ’ αόριστον απεργία, στην οποία κατήλθαν από την περασμένη Παρασκευή οι εργαζόμενοι στο Κεντρικό Σφαγείο Κοφίνου, ύστερα από την καταβολή του μισθού τους, του 13ου μισθού και άλλων ωφελημάτων τους. Οι εργαζόμενοι έλαβαν την απόφαση για αναστολή της απεργίας, ύστερα από έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν το πρωί στην παρουσία των ηγεσιών των Συντεχνιών τους.

Σε γραπτή ανακοίνωσή τους οι συντεχνίες ΟΗΟ - ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ - ΠΕΟ αναφέρουν ότι «το προσωπικό του Κεντρικού Σφαγείου Κοφίνου αξιολογώντας τις δημόσιες δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών καθώς επίσης λαμβάνοντας υπόψη την προκαθορισμένη συνάντηση στις 15/03/2012 στο Υπουργείο Εσωτερικών για εξέταση όλων των εκκρεμούντων σοβαρών θεμάτων που αφορούν τον οργανισμό, αποφάσισε σήμερα στην απεργιακή του Γενική Συνέλευση να μεταβάλει την εξαγγελθείσα απ' αόριστων απεργία του σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία για σήμερα 12/03/2012».

Προστίθεται ότι «οι λόγοι που ανάγκασαν τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι οποίες ενδέχεται να κλιμακωθούν εάν δεν δοθούν γραπτές δεσμεύσεις για διασφάλιση του προσωπικού είναι οι ακόλουθοι: η οικονομική κατάσταση του Οργανισμού είναι τέτοια που δεν διασφαλίζει την συνέχιση της λειτουργίας του και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο Οργανισμός να καταρρεύσει κάτω από το βάρος των χρεών του αφήνοντας εκτεθειμένο το προσωπικό πριν υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί επιβίωσης του που έχουν αποφασιστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο».

Στους λόγους που επικαλούνται οι εργαζόμενοι για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στις οποίες κατήλθαν, σύμφωνα με την γραπτή ανακοίνωσή τους είναι επίσης «η μη καταβολή του 13ου μισθού για το έτος 2011, η μη καταβολή των οφειλών του Οργανισμού στα διάφορα κοινωφελή ταμεία του προσωπικού (Ταμείο Φιλοδωρημάτων αποχώρησης, Ταμείο Ευημερίας, Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ταμεία Υγείας, Δόσεις Δανείων που αποκόπτονται και δεν καταβάλλονται, αποκοπές Φόρου Εισοδήματος κ.τ.λ), το γεγονός ότι δεν ολοκληρώθηκε και καθυστερεί αδικαιολόγητα η μετακίνηση όλων των Συντάξιμων υπαλλήλων του Οργανισμού προς τους Δήμους, αφού από τους 18 έχουν μετακινηθεί μέχρι στιγμής μόνο οι 8».

Στη γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι μεταξύ των λόγων που ανάγκασαν τους εργαζομένους να κατέλθουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις είναι «ότι «δεν υπάρχουν γραπτές δεσμεύσεις για καταβολή στις 12/04/2012 των δικαιωμάτων στους εργαζομένους που θα απολυθούν με πλεονασμό και δεν έχουν δοθεί λύσεις στα λειτουργικά προβλήματα που θα προκύψουν στον Οργανισμό με την νέα τάξη πραγμάτων. Ακόμα παρά τις έντονες προσπάθειες μέχρι σήμερα, η επίσημη εργοδοτική πλευρά απέτυχε να πείσει για τη διασφάλιση των συμφερόντων και δικαιωμάτων των εργαζομένων τόσο των 28 που πλεονάζουν όσο και των υπολοίπων».

Σημειώνεται επίσης ότι «έχοντας ως προτεραιότητα μας την εξυπηρέτηση των πελατών μας και την ικανοποίηση της αγοράς και των καταναλωτών ζητούμε επιτέλους να δοθούν από τους αρμοδίους πειστικές απαντήσεις στα σοβαρά θέματα που μας απασχολούν. Σε αντίθετη περίπτωση θα είμαστε υποχρεωμένοι να κλιμακώσουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις μας μη έχοντας άλλη επιλογή».

Τέλος οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι βρίσκονται «στη διάθεση του Οργανισμού και της αγοράς για εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων, όμως ζητούμε δικαιολογημένα να διασφαλιστούν ταυτόχρονα τα συμφέροντα των εργαζομένων και των οικογενειών τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου