Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΚΕΒΕ: Να τερματιστεί αμέσως η απεργία στο Βασιλικό

Το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις που διαγράφονται στην οικοδομική βιομηχανία με την κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων στο Τσιμεντοποιίο Βασιλικού.

Το ΚΕΒΕ έχει διατυπώσει επανειλημμένα την θέση ότι όλοι οι τομείς οικονομικής δραστηριότητας του τόπου και ιδιαίτερα αυτός των οικοδομών αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και ως εκ τούτου όλες οι πλευρές θα πρέπει να επιδείξουν υπεύθυνη συμπεριφορά για να μπορέσει ο τομέας αυτός και η οικονομία να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και τα προβλήματα τους.

Δυστυχώς οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις χωρίς να λάβουν σοβαρά υπόψη την σοβαρή μείωση της δραστηριότητας της εταιρείας σε περίοδο βαθειάς οικονομικής κρίσης συνεχίζουν την κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι Συντεχνίες εκδηλώνουν αυτήν την απαράδεκτη και αναχρονιστική τακτική σε μια εποχή που η εταιρεία με εμφανέστατες οικονομικές προκλήσεις, καταβάλλει ορθολογιστικές προσπάθειες για να εξασφαλίσει βραχυπρόθεσμα αλλά και μεσοπρόθεσμα την ανταγωνιστικότητα και βιωσιμότητα της.

Το ΚΕΒΕ καλεί την συνδικαλιστική πλευρά να συνειδητοποιήσει επιτέλους την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και επιδεικνύοντας πνεύμα κατανόησης και συνδιαλλαγής, να τερματίσει αμέσως τα επιζήμια απεργιακά μέτρα και να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση μίας κοινά αποδεκτής λύσης των όποιων προβλημάτων και διαφορών υπάρχουν. Ήδη λόγω της ακατανόητης αυτής στάσης της συνδικαλιστικής πλευράς που οδήγησε στην παράλυση του κατασκευαστικού τομέα, έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα και σε άλλους παρεμφερείς κλάδους της οικοδομικής βιομηχανίας όπως καταστήματα και επιχειρήσεις διάθεσης οικοδομικών υλικών, τα γραφεία συμβούλων, μηχανικών και αρχιτεκτόνων.

Το ΚΕΒΕ διαμηνύει προς την συνδικαλιστική πλευρά ότι η κατάσταση της οικονομίας τόσο το 2012 όσο για τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι ποτέ η ίδια με αυτή που επικρατούσε στο παρελθόν όταν υπογράφηκαν οι σχετικές συμβάσεις και ότι προκειμένου να διασωθούν αρκετές επιχειρήσεις του κλάδου και κατ΄επέκταση οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας θα πρέπει να υπάρξει σοβαρή εκλογίκευση στην κατάθεση αιτημάτων.

Το ΚΕΒΕ πιστεύει ότι η συνεργασία και η ευελιξία στη προσέγγιση των διαφόρων προβλημάτων είναι μεγάλης σημασίας και όσο πολύπλοκα και να φαίνονται εκ πρώτης όψεως ορισμένα θέματα μπορούν να επιλυθούν με καλή θέληση και ειλικρίνεια.

onlycy.com, 15/3/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου