Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Δυναμικά μέτρα από τις Συντεχνίες στη Cyta αν το Ταμείο Συντάξεων δανείσει στο κράτος

Την απόφαση για λήψη δυναμικών μέτρων σε περίπτωση που η Διαχειριστική Επιτροπή του Ταμείου Συντάξεων της Cyta αλλάξει απόφαση και δανείσει στο κράτος το ποσό των 200 εκ. ευρώ, κοινοποίησαν σήμερα με επιστολή τους προς τη Διαχειριστική Επιτροπή, οι συντεχνίες της Cyta ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ, ΣΕΠ-ΑΤΗΚ και ΑΣΕΤ-Cyta.

Στην επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε στο προσωπικό του Οργανισμού, οι συντεχνίες εκφράζουν την ελπίδα η Διαχειριστική Επιτροπή να παραμείνει σταθερή στη θέση της, η οποία λήφθηκε στις 9 Ιουλίου, για απόρριψη του αιτήματος για δανεισμό του κράτους. Όπως αναφέρουν οι συντεχνίες, ο ΥΠΟΙΚ επανήλθε με νέα επιστολή, με την οποία ζητεί από τη Διαχειριστική Επιτροπή το ποσό των 200 εκ ευρώ από το Ταμείο Συντάξεων.

 Αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει έστω και πρόθεση για αλλαγή της απόφασης αυτής, τότε οι τρεις συντεχνίες που εκπροσωπούν και εκφράζουν μέσα από τις θέσεις τους πέραν του 50% των μελών του Ταμείου, θα αντιδράσουν άμεσα τόσο με δυναμικά μέτρα όσο και με νομικά εναντίον παντός υπευθύνου, αναφέρουν οι Συντεχνίες.

 «Η αφαίμαξη του Ταμείου μας, αλλά και η φημολογούμενη πιθανή ενοποίηση του με άλλα ταμεία δεν είναι υπό διαπραγμάτευση ή συζήτηση. Αποτελεί για εμάς κόκκινη γραμμή που και μόνο η πρόθεση για παραβίαση της συνεπάγεται αμέσως δυναμικά μέτρα», δηλώνουν.

Οι Συντεχνίες χαρακτηρίζουν παράνομο το δανεισμό του κράτους, ο οποίος θα επέσυρε συλλογικές και προσωπικές ευθύνες στα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής.

Στην επιστολή, οι συντεχνίες αναφέρουν επίσης πως πρόσφατα συναίνεσαν στη διαφοροποίηση του Ταμείου Συντάξεων του νεοεισερχόμενου προσωπικού για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του. «Δεν μπορεί σήμερα εκ νέου το προσωπικό να ξαναμπεί στα ίδια διλήμματα, ανησυχίες και κινδύνους. Το προσωπικό είναι ανάστατο και περιμένει τόσο από την ηγεσία του Οργανισμού όσο και από τις Συντεχνίες, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διασφαλίσουν τα καλώς νοούμενα συμφέροντά του», προσθέτουν.

πηγή: Onlycy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου