Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Οι εργοδοτικές οργανώσεις έθεσαν θέμα κατάργησης της ΑΤΑ στις επαφές τους με το κλιμάκιο της Τρόικας

Οι συντεχνίες βλέπουν σήμερα το κλιμάκιο

fileleftheros

ΟΕΒ και ΚΕΒΕ «έδωσαν» την ΑΤΑ στην Τρόικα

Οι εργοδοτικές οργανώσεις έθεσαν θέμα κατάργησης της ΑΤΑ στις επαφές τους με το κλιμάκιο της Τρόικας.
Οι εργοδοτικές οργανώσεις έθεσαν θέμα κατάργησης της ΑΤΑ στις επαφές τους με το κλιμάκιο της Τρόικας.
Λευκωσία: Πριν προλάβει να ανοίξει το ζήτημα για κατάργηση της ΑΤΑ από την Τρόικα, οι εργοδοτικές οργανώσεις ΟΕΒ και ΚΕΒΕ το έθεσαν ενώπιον των ξένων τεχνοκρατών και συνταυτίστηκαν με τις απόψεις, που εκφράζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Κομισιόν.

Μερικές ώρες πριν τη σημερινή συνάντηση της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος, ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ και ΔΕΟΚ, με το κλιμάκιο της Τρόικας, η εργοδοτική πλευρά ξεδίπλωσε τις απόψεις της, θέτοντας το φλέγον ζήτημα της ΑΤΑ σε πρώτο πλάνο, κατά την συνάντηση που είχε την Τετάρτη με το κλιμάκιο της Τρόικας.

Κι ενώ οι πρόεδροι της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ, Φίλιος Ζαχαριάδης και Φειδίας Πηλείδης, αντίστοιχα, έστελναν τα μηνύματά τους στους τεχνοκράτες της Τρόικας, η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος επανατονίζει ότι θα υπερασπιστεί τον θεσμό, πως είναι εκτός συζήτησης η κατάργησή του και αξιώνει σεβασμό στην κοινωνική διαβούλευση.

Σε μια πρώτη αντίδραση, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ, Πάμπης Κυρίτσης, απορρίπτει «και άλλες ρυθμίσεις που θα αλλοιώνουν και θα υποσκάπτουν το θεσμό κατά τρόπο καταστροφικό».

Στη συζητήσεις με την Τρόικα τέθηκαν μεταξύ άλλων τα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας, η αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα και η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.

Από τις μέχρι τώρα εξελίξεις φαίνεται ότι η ΑΤΑ για χιλιάδες εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά και του ιδιωτικού, θα αποτελέσει αντικείμενο έντονων διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, μέχρι να συμφωνηθεί το Μνημόνιο που θα δώσουν στην Κύπρο τη χρηματοδοτική βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου