Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Εγκύκλιος ΕΤΥΚ κατά πιέσεων για πρόωρες αφυπηρέτησεις τραπεζικών


maxi


Η πρόωρη αφυπηρέτηση, είναι καθαρά θέμα απόφασης του κάθε επηρεαζόμενου και δεν μπορεί και ούτε πρόκειται να δεχτούμε την εξάσκηση οποιασδήποτε πίεσης, αναφέρει σε εγκύκλιό της προς τους τραπεζικούς υπαλλήλους , η ΕΤΥΚ, με αφορμή την απόφαση της Διεύθυνσης της Λαϊκής Τράπεζας, να προχωρήσει σε επαφή με συγκεκριμένη ομάδα τραπεζικών, με σκοπό την πρόωρη αφυπηρέτησή τους.

«Ο τρόπος που εκδηλώθηκε η ενέργεια αυτή προκάλεσε αναστάτωση και ανησυχία, τόσο στους άμεσα επηρεαζόμενους, όσο και στο σύνολο των συναδέλφων της Τράπεζας», αναφέρεται.

Η ΕΤΥΚ διευκρινίζει ότι «για ακόμα μια φορά η Διεύθυνση της Τράπεζας, αποφάσισε να προχωρήσει σε ενέργειες, οι οποίες αφορούν αποκλειστικά τους συνάδελφους, χωρίς να έχει εξασφαλισθεί η συγκατάθεση της Οργάνωσής μας».

«Και τούτο παρά το γεγονός ότι έγκαιρα είχαμε δώσει συγκεκριμένες εισηγήσεις, με βάση τις οποίες θα έπρεπε να δοθεί σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης το οποίο όμως να απευθύνεται αποκλειστικά προς τους συναδέλφους, οι οποίοι ενδιαφέρονται για πρόωρη αφυπηρέτηση και οι πρόνοιές του να είναι τέτοιες που να αποτελούν πραγματικό κίνητρο», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι με αυτό τον τρόπο το όφελος θα ήταν πολύ μεγαλύτερο και για την Τράπεζα, αλλά και για τους ενδιαφερόμενους, αλλά και η αχρείαστη, όπως την χαρακτηρίζει, για τις δύσκολες αυτές ώρες αναταραχή θα είχε αποφευχθεί.

Η ΕΤΥΚ διαμηνύει στους υπαλλήλους της Λαϊκής ότι κανένας δεν μπορεί να τους υποχρεώσει να δεχτούν το οποιοδήποτε σχέδιο και ότι θα πρέπει να επικοινωνούν χωρίς καθυστέρηση με την ΕΤΥΚ για οποιαδήποτε πίεση, αλλά και για καθοδήγηση.

Διαβεβαιώνει ότι παρακολουθεί με σύνεση και αποφασιστικότητα όλες τις εξελίξεις και ότι είναι αποφασισμένη να προασπίσει και να προστατέψει όλους τους τραπεζικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου