Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Και ο Λιλλήκας λέει όχι στην κατάργηση της ΑΤΑ και ιδιωτικοποιήσεις


Λιλλήκας: Όχι στην κατάργηση της ΑΤΑ και ιδιωτικοποιήσεις

26 Ιουλίου 2012 ikypros.com



Λιλλήκας: Όχι στην κατάργηση της ΑΤΑ και ιδιωτικοποιήσεις

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας σε γραπτή δήλωση του αναφέρει πως "η αναποφασιστικότητα και η αδυναμία της Κυβέρνησης να πάρει έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών, οδήγησε στην υπερχρέωση του κράτους και άφησε απροστάτευτη την Κυπριακή οικονομία, αλλά και την κοινωνία".

Κάποια από τα μέτρα που εισηγείται η Τρόικα, σημειώνει, θα συμβάλουν στο νοικοκύρεμα των δημοσίων δαπανών και στον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Αυτά τα μέτρα, αναφέρει ο κ. Λιλλήκας, θα μπορούσαμε και έπρεπε να τα λάβουμε μόνοι μας, και όχι να περιμένουμε να μας τα επιβάλει η Τρόικα.

"Δεν συμφωνούμε με τα σκληρά νεοφιλελεύθερα μέτρα λιτότητας, όπως την κατάργηση της ΑΤΑ, γιατί θα πλήξουν σοβαρά το επίπεδο ζωής των χαμηλά αμειβομένων. Η ΑΤΑ πρέπει να συνεχίσει ως θεσμός, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να καταργηθεί για τους ψηλά αμειβόμενους", προσθέτει.

"Διαφωνούμε με τις ιδιωτικοποιήσεις των κερδοφόρων Ημικρατικών Οργανισμών, γιατί μπορεί αυτό το μέτρο να προσφέρει ένα πρόσκαιρο οικονομικό μαξιλάρι στην Κυβέρνηση, αλλά μακροπρόθεσμα θα στερήσει από το Κράτος εθνικούς πόρους", σημειώνει.

Οπως αναφέρει ο κ. Λιλλήκας στην γραπτή δήλωση του, οι Ημικρατικοί Οργανισμοί πρέπει να εκσυγχρονιστούν, να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους και να μειώσουν το κόστος των υπηρεσιών που παρέχουν, μέσα από τη συνεργασία τους με στρατηγικούς επενδυτές, οι οποίοι θα αναλάβουν και τη διοίκησή τους, για να τερματιστούν οι κομματικές παρεμβάσεις που πληγώνουν την ανταγωνιστικότητα των Οργανισμών.

"Οι μονοδιάστατες συνταγές λιτότητας, όπου και αν εφαρμόστηκαν, οδήγησαν σε μεγαλύτερη ύφεση και σε κοινωνική δυσπραγία. Ο κοινωνικός ιστός πρέπει να προστατευθεί μέσα από πολιτική ανάπτυξης. Επείγει η διαμόρφωση κινήτρων για επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και σταθερούς πόρους εσόδων για το Κράτος", καταλήγει η γραπτή δήλωση του κ. Λιλλήκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου