Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Για επιθέσεις στα εργασιακά δικαιώματα προειδοποιεί η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ


26 Ιουλίου 2012,
SigmaLive/KYΠΕ

Την έντονή αντίθεσή της στην επιβολή μέτρων που θα πλήττουν τα κεκτημένα και τα ωφελήματα των εργαζομένων, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, σημειώνοντας ότι η συνταγή της αυστηρής λιτότητας που επέβαλε η Τρόικα σε άλλες χώρες έχει αποτύχει και οδηγεί σε φαύλο κύκλο, παρατείνοντας την ύφεση.
«Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, δεν πρόκειται να δεχθεί, να ανεχθεί και να συμβιβαστεί με μέτρα αντιλαϊκά και αντεργατικά που εφαρμοσθήκαν ισοπεδωτικά σε άλλες χώρες της Ευρώπης» αναφέρεται.
«Θα διεκδικήσουμε αυτά τα οποία θα μας οδηγήσουν σε ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και δημοσιονομική εξυγίανση» προστίθεται.
«Δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς αν επιχειρηθεί να επιβληθούν εκβιαστικά τέτοια μέτρα που πλήττουν τα κεκτημένα ωφελήματα και δικαιώματα», προειδοποιεί η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ.
Αναφέρει ότι «υπάρχουν όρια σε κεφαλαιώδη ζητήματα» που αφορούν τους εργαζόμενους, όπως ο θεσμός της ΑΤΑ, οι κοινωνικές παροχές, το ξεπούλημα των Ημικρατικών Οργανισμών η προσπάθεια αφαίμαξης των Ταμείων Συντάξεων, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, καθώς και η επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης.
Προσθέτει, επίσης, ότι «θα αντιδράσει με κάθε τρόπο σε περίπτωση που επιχειρηθεί η αντιγραφή της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης και της εκχώρησης του δημόσιου πλούτου στις αγκάλες των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου», ειδικά για τη CYTA και την ΑΗΚ «που τόσα προσέφεραν στην οικονομία».
Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ καλεί τους εργαζόμενους σε ενότητα και συσπείρωση γύρω από το συνδικαλιστικό κίνημα, «για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προσπάθειες επιβολής από την Τρόικα και να αποτρέψουμε τις επιθέσεις στα εργασιακά δικαιώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου