Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Σήμερα θα φανούν οι προθέσεις της Τρόικας, λέει ο Εκπρόσωπος

Λευκωσία: Σήμερα αναμένεται να υπάρξουν ενδείξεις για τις προθέσεις της Τρόικας, δήλωσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει η Τρόικα με τον υπουργό Οικονομικών, Βάσο Σιαρλή και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκο Δημητριάδη.

 Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Στεφάνου είπε ότι έγινε αρκετή προετοιμασία και στη συνάντηση με την Τρόικα θα προσκομιστούν στοιχεία σε ότι αφορά το τραπεζικό σύστημα, καθώς και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για εξυγίανση της οικονομίας.

 Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι κανονικά η Τρόικα δεν θα θέσει ψηλά τον πήχη, αφού υπάρχει παραδοχή ότι το πρόβλημα της Κύπρου σχετίζεται με το ζήτημα των τραπεζών.

 Παράλληλα, είπε, οι Ευρωπαίοι πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι από την μέχρι τώρα προσαρμογή των όποιων προγραμμάτων εξυγίανσης της οικονομίας, καθώς και από τις προτάσεις και τα Μνημόνια που αποσκοπούσαν σε αλλαγή του οικονομικού πεδίου σε μικρό χρονικό διάστημα, τα αποτελέσματα ήταν αντίθετα.

 Ο κ. Στεφάνου επεσήμανε ότι έχει γίνει καλή προετοιμασία τόσο για το συνταξιοδοτικό, όσο και για το όριο αφυπηρέτησης, την αναδιάρθρωση της ΑΤΑ, την προώθηση του ΓΕΣΥ και άλλα.

 Παράλληλα, είπε, προωθούνται μέτρα στη Βουλή και γίνεται νομική επεξεργασία σειράς νομοθετημάτων για τη φοροδιαφυγή, τη μείωση των κρατικών δαπανών και γενικά την αναδιάρθρωση της οικονομίας.

 Εξέφρασε επίσης αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για περιορισμό του δημόσιου ελλείμματος κάτω από το 3%, ενώ, σημείωσε, το δημόσιο χρέος της Κύπρου βρίσκεται 15 με 16 μονάδες κάτω από το μέτρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Φιλελεύθερος
24/7/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου