Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Καταγγελίες ΠΟΒΕΚ εναντίον Ν.Παπαδόλουλου

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ενδυσης- Υπόδησης ΠΟΒΕΚ καταγγέλλει δημόσια τον Βουλευτή του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, «διότι όφειλε να γνωρίζει ότι ως νομικός σύμβουλος γνωστού Ομίλου (τον οποίο κατονομάζει) ότι έπρεπε να απέχει από τη συζήτηση της Επιτροπής Εμπορίου για το νέο τροποποιητικό Νόμο για τα ξεπουλήματα μιας και υπάρχει έκδηλη σχέση οικονομικής φύσης μαζί του». 


 Σε ανακοίνωσή του, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ενδυσης- Υπόδησης εκφράζει την εκτίμηση ότι με τη συγκεκριμένη ενέργεια ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος «μας δίνει το δικαίωμα να θέσουμε σε αμφισβήτηση το αμερόληπτο της κρίσης του σε σχέση με το υπό μελέτη νομοσχέδιο», σημειώνοντας πως «επειδή η ως άνω περιγραφόμενη σχέση του με τον γνωστό Όμιλο, κατά δήλωση του μάλιστα μόνο ως διαπλοκή μπορεί να θεωρηθεί», καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής και τα άλλα αρμόδια όργανα του κράτους να ερευνήσουν σε βάθος την παραπάνω περίπτωση.

 Καταγγέλλει, επίσης, στις χιλιάδες των μελών του, την συμπεριφορά του Νικόλα Παπαδόπουλου, «συμπεριφορά εχθρική, άδικη και προκλητική, διότι ενώ μπήκε στην βουλή με τις ψήφους αυτών των πολλών, και όχι του ενός, όσο λεόντεια και αν είναι αυτή η μία ψήφος, έπραξε τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που έπρεπε να πράξει».

«Καταγγέλλουμε τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, ο οποίος όπως δήλωσε είναι νομικός σύμβουλος του εν λόγω Ομίλου για το θέμα των ξεπουλημάτων και λόγω του ότι τυγχάνει να είναι νομικός σύμβουλος και της Λαϊκής Τράπεζας και επενδυτικής εταιρίας ημικρατικού οργανισμού, ότι παρέλειψε να πράξει κατά τον τρόπο που ενήργησε ο δικαστής στην γνωστή υπόθεση για το Μαρί, όπου εξαίρεσε το εαυτό του, λόγω της επαγγελματικής του σχέσης του με τον κ. Μάρκο Κυπριανού», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Συνεχίζει ζητώντας την εξαίρεση του Νικόλα Παπαδόπουλου από την εξέταση του ως άνω νομοσχεδίου, σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί πιστεύουμε να κρίνει ανεπηρέαστα και δεν εμπιστευόμαστε σε αυτόν τις τύχες μας».


 Απάντηση Ν. Παπαδόπουλου στην ΠΟΒΕΚ


 Με ανακοίνωση του ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος απορρίπτει τις καταγγελίες του εκπροσώπου της ΠΟΒΕΚ εναντίον του καθώς, όπως αναφέρει, είχε ξεκάθαρα δηλώσει, κατά την έναρξη της συνεδρίας της Επιτροπής Εμπορίου για το Νόμο Περί Ξεπουλημάτων, τη σχέση του δικηγορικού γραφείου με το οποίο συνεργάζεται, με το συγκεκριμένο όμιλο, δηλαδή τη σχέση δικηγόρου-πελάτη, όπως εξάλλου προνοεί και ο σχετικός κανονισμός της Βουλής.

 Ο Νικόλας Παπαδόπουλος αναφέρει ότι δήλωσε συγκεκριμένα ότι το δικηγορικό γραφείο με το οποίο συνεργάζεται υπερασπίστηκε επιτυχώς συγκεκριμένη εταιρεία στο Δικαστήριο σε τρεις υποθέσεις που είχαν να κάνουν με καταγγελίες εναντίον της για παραβίαση προνοιών του Νόμου περί ξεπουλημάτων.

«Η θέση της εν λόγω εταιρείας ήταν και είναι ότι η νομοθεσία για τα ξεπουλήματα είναι απηρχαιωμένη και ξεπερασμένη και παραβιάζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο» προσθέτει. Αναφέρει ακόμη ότι ο ίδιος ανέφερε απλά στην Επιτροπή ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο έκρινε σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είχε δίκαιο και απεφάνθη ότι ο υφιστάμενος νόμος όντως παραβιάζει συγκεκριμένη ευρωπαϊκή οδηγία.

«Απεφάνθη δηλαδή το Δικαστήριο» εξηγεί «ότι το κράτος μας δεν μπορεί να επιβάλλει στους πολίτες του σε ποια τιμή θα πουλούν τα προϊόντα τους και δεν μπορεί να περιορίζει το δικαίωμα της προσφοράς εκπτώσεων».

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι σημείωσε επίσης όπως σημείωσαν και άλλοι παρευρισκόμενοι ότι εκκρεμεί ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου έφεση σε σχέση με αυτές τις υποθέσεις αλλά και ότι υπενθύμισε τα μέλη της Επιτροπής για παλαιότερη πρόταση Νόμου του ΔΗΚΟ την οποία είχε καταθέσει ο τότε βουλευτής Λάρνακας Νίκος Κλεάνθους με την οποία το ΔΗΚΟ εισηγείτο την τροποποίηση του άρθρου 3 της Νομοθεσίας για να συνάδει αυτή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η αναφορά ενοχλεί την ΠΟΒΕΚ. Μήπως η ΠΟΒΕΚ επιδιώκει να ψηφίζονται νομοθεσίες που παραβιάζουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο; Και αν ναι, για ποιο λόγο;» καταλήγει.

πηγές: Sigmalive / Onlycy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου