Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΠΕΟ για Τρόικα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΟ

Αναφορικά με τις εξελίξεις σχετικά με τα πιθανά μέτρα που θα προτείνει η Τρόικα στην Κυβέρνηση, ως ΠΕΟ επιθυμούμαι να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

  • Συγκεκριμένες θέσεις για το θέμα δώσαμε στην δημοσιότητα στις 5 Ιουλίου 2012 http://paratiritirioergasias.blogspot.com/2012/07/ee-ekt-5-7-2012.html  Δεν έχουμε πειστεί από τα επιχειρήματα που ακούσαμε, ότι υπάρχουν λόγοι διαφοροποίησης της θέσης μας.
  • Ακούσαμε τις θέσεις των εκπροσώπων της Τρόικας και βεβαίως απαντήσαμε στα ζητήματα που προκύπτουν, στο πιο πάνω πλαίσιο. Ξεκαθαρίζουμε ως ΠΕΟ, ότι δεν διαπραγματευόμαστε με την Τρόικα, ούτε και με οποιοδήποτε άλλο οργανισμό ή θεσμό. Για μας, ισχύουν οι Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας, που φέρουν την υπογραφή των εργοδοτών και απαιτούμε εφαρμογή τους.
  • Ειδικότερα το θέμα της ΑΤΑ, υπενθυμίζουμε ότι δεν ρυθμίζεται με Νόμο, αλλά με Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας. Συνεπώς η οποιαδήποτε διαφοροποίηση πρέπει να προέλθει με συμφωνία των κοινωνικών εταίρων που συνομολογούν συλλογικές συμβάσεις. Είναι γνωστό ότι συμμετέχουμε στον διάλογο κάτω από την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και με υπευθυνότητα, συζητούμε τροποποιήσεις που κάνουν πιο δίκαιο το σύστημα, χωρίς να υποσκάπτουν τον θεσμό της ΑΤΑ.
  • Τονίζουμε ξανά, ότι μέτρα και συνταγές αυστηρής λιτότητας και διασάλευση του συστήματος εργασιακών σχέσεων της Κύπρου, όχι μόνο δεν βοηθούν στην έξοδο από την ύφεση, αλλά αντίθετα βουλιάζουν την κοινωνία σε φαύλο κύκλο.
  • Η ΠΕΟ, δεν θα μείνει απαθής σε μέτρα που πλήττουν μονόπλευρα και αυθαίρετα τους εργαζόμενους.
  • Καλούμε τους εργαζόμενους σε ενότητα και συσπείρωση γύρω από το Συνδικαλιστικό κίνημα, για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τυχόν επιθέσεις στα εργασιακά δικαιώματα.




25/7/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου