Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Αντίθετες με την κατάργηση της ΑΤΑ δηλώνουν συντεχνίες

Το ξεκάθαρο μήνυμα ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, να δεχτεί κατάργηση του θεσμού της ΑΤΑ έστειλαν την Πέμπτη οι συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ και ΠΑΣΥΔΥ προς την Τρόικα.

Αντιπροσωπεία των τεσσάρων συντεχνιών με επικεφαλείς τους Γενικούς τους Γραμματείς συναντήθηκαν με κλιμάκιο της Τρόικας που βρίσκεται στην Κύπρο στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης της κατάστασης των δημοσίων οικονομικών και του χρηματοοικονομικού τομέα, μετά την αίτηση της Κύπρου για οικονομική στήριξη από το Μηχανισμό Στήριξης της ΕΕ.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ Νίκος Μωυσέως είπε ότι η συνάντηση με την Τρόικα ήταν διερευνητικού χαρακτήρα. « Ουσιαστικά, ήθελαν να ακούσουν τις εισηγήσεις και τις απόψεις μας για τα διάφορα θέματα που αφορούν την οικονομία και τους εργαζόμενους», είπε και πρόσθεσε ότι κατά τη συνάντηση «αναφερθήκαμε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η κυπριακή οικονομία».

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης δήλωσε ότι «ξεκαθαρίσαμε στους εκπροσώπους της Τρόικα ότι εμείς, είμαστε ασφαλώς διαθέσιμοι και ήμασταν έτοιμοι από την αρχή να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που παρουσιάζει η οικονομία μας, αλλά με ένα τρόπο κοινωνικά δίκαιο, στα πλαίσια της κοινωνικής δικαιοσύνης».

 «Μέσα σ’ αυτό το πνεύμα», συνέχισε, « ξεκαθαρίσαμε και τη θέση μας πάνω σ’ αυτά τα θέματα που θεωρούνται σήμερα πρώτης γραμμής όπως είναι για παράδειγμα το θέμα της ΑΤΑ».

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου είπε ότι κατά τη συνάντηση δεν υπήρξε συζήτηση ούτε τέθηκαν ερωτήματα, σημειώνοντας ότι τα μέλη του κλιμακίου «ήθελαν να ακούσουν τις δικές μας απόψεις σε σχέση με τις συστάσεις του Συμβουλίου».

Σχολιάζοντας το θέμα της ΑΤΑ, είπε ότι «η ΑΤΑ είναι ένας πετυχημένος θεσμός στον τόπο μας. Μάλιστα», όπως είπε, « χαρακτηριζόταν για χρόνια ως ευλογία». Ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕΟΚ Διομήδης Διομήδους είπε ότι «ελπίζουμε να διαγνώσουν σωστά ότι η Κύπρος αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με το τραπεζικό της σύστημα, με την έλλειψη ρευστότητας και τα ψηλά επιτόκια».

πηγή ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου