Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Συντεχνίες: Απέτυχε η συνταγή τρόικα

Η συνταγή της αυστηρής λιτότητας που επέβαλε η τρόικα σε άλλες χώρες έχει αποτύχει τονίζουν οι συντεχνίες, που βρίσκονται σε αναβρασμό ενόψει των διαβουλεύσεων με τους πιστωτές της Κύπρο.

 Στέλλουν αυστηρό μήνυμα ότι τα μέτρα αυστηρής λιτότητας θα οδηγήσουν σε φαύλο κύκλο ύφεσης και ελλειμμάτων και τονίζουν τη σημασία του κοινωνικού διαλόγου.

«Εμείς παραμένουμε σταθεροί στις απόψεις μας. Μια πολιτική και προσέγγιση για αυστηρή λιτότητα για τους εργαζόμενους και διασάλευση των εργασιακών σχέσεων δεν θα βοηθήσει στην οικονομική κρίση», τονίζει ο ΓΓ της ΠΕΟ, Πάμπης Κυρίτσης.

 Προσθέτει επίσης ότι «οτιδήποτε αφορά τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα κοινωνικού διαλόγου».

«Δεχθήκαμε συζήτηση για την ΑΤΑ ενώ παγοποιήθηκαν οι αυξήσεις στο δημόσιο τομέα λόγω της κρίσης. Ωστόσο δεν δεχόμαστε την επιβολή μέτρων που θα είναι μονόπλευρα και αυθαίρετα», υπογραμμίζει ο κ. Κυρίτσης.

 «Το μήνυμα προς την τρόικα είναι ότι τα σκληρά μέτρα δεν βοηθούν αλλά θα πρέπει να γίνει σωστή οικονομική διαχείριση», τονίζει ο ΓΓ της ΣΕΚ Νίκος Μωϋσέως.

 Συμπληρώνει ότι «οι περικοπές σε μισθούς και επιδόματα δεν είναι η λύση στα προβλήματα, καθώς θα επηρεάσουν αρνητικά την ανάπτυξη, θα κλείσουν επιχειρήσεις». Απέτυχε το πείραμα Οι συντεχνίες τονίζουν προς την τρόικα ότι η πολιτική λιτότητας που εφαρμόστηκε σε άλλες χώρες που εντάχθηκαν στο μηχανισμό στήριξης, δεν είχε αποτέλεσμα.

 «Το πείραμα που εφάρμοσαν σε άλλες χώρες που εντάχθηκαν στο μηχανισμό όπως η Ελλάδα, δεν πέτυχε και θα πρέπει να αναζητήσουν άλλα μέτρα μαζί με ανάπτυξη», υπογραμμίζει ο κ. Μωϋσέως.

 Να περιμένουμε τη διάγνωση

 Φειδωλός στις τοποθετήσεις του είναι ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκος Χατζηπέτρου. «Ζούμε κάτι πρωτόγνωρο στην Κύπρο. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα μας πει η τρόικα, ποια θα είναι η διάγνωση και ακολούθως σοβαρά και υπεύθυνα να βρούμε λύσεις για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε. «Ο κόσμος ανησυχεί και θεωρώ ότι είναι ότι χειρότερο να τρομοκρατούμε τον κόσμο. Θα πρέπει όλοι να κάνουμε υπομονή γιατί αυτό μας συμφέρει όλους», συμπλήρωσε. Οι συντεχνίες θα έχουν συνάντηση με εκπροσώπους της τρόικα την ερχόμενη Τετάρτη στο υπουργείο Οικονομικών.

 Της Γεωργίας Χαννή

 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου