Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Και μείωση του κατώτατου μισθού ανάμεσα στις απαιτήσεις των ακριβοπληρωμένων τροικανών


Ωρες κρίσιμων διαβουλεύσεων της Λευκωσίας με τους τεχνοκράτες της τρόικας που απαιτούν σκληρά μέτρα

  • Rik Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 07:02

Ωρες κρίσιμων διαβουλεύσεων της Λευκωσίας με τους τεχνοκράτες της τρόικας που απαιτούν σκληρά μέτρα

Περικοπές σε όλο το φάσμα των δημοσίων οικονομικών φέρεται να απαιτεί η τρόικα, η οποία συνεχίζει σήμερα, για τέταρτη ημέρα, τις διαβουλεύσεις της για καθορισμό των όρων του μνημονίου στήριξης της Κυπριακής οικονομίας.
 Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθορισμός των όρων του μνημονίου μετατίθεται για τον Οκτώβριο, αφού μακραίνει ο χρόνος των διαπραγματεύσεων, επειδή ο υπολογισμός του πραγματικού μεγέθους των ζημιών που έχουν υποστεί οι τράπεζες θα συνεχιστεί και τον Σεπτέμβριο.
Οι τεχνοκράτες της τρόικας θα έχουν στις δέκα το πρωί συνάντηση με τον πρόεδρο του Δησύ και υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
Χθες το απόγευμα συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία του Ακέλ με επικεφαλής το γενικό γραμματέα του κόμματος Αντρο Κυπριανού.
Η αντιπροσωπεία ανέφερε στο κλιμάκιο της Τρόικας ότι είναι σημαντικό τα μέτρα που θα ληφθούν να μην διευρύνουν την ύφεση και να μην έχουν επιπτώσεις στα αδύναμα οικονομικά στρώματα.
Οι τεχνοκράτες της Τρόικας είχαν επίσης συναντήσεις με τις ηγεσίες των συντεχνιών και των εργοδοτικών οργανώσεων.
Μεταξύ των αιτημάτων της Τρόικας περιλαμβάνονται είναι η σμίκρυνση του δημόσιου τομέα, η κατάργηση της Ατα, η μείωση του κατώτατου μισθού και η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Οι τεχνοκράτες της τρόικας βολιδοσκοπούν επίσης το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της Σύτα και της Αηκ.
Κυβερνητική πηγή δήλωσε πάντως στο ΡΙΚ ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάμει πίσω σε πολύ σημαντικά ζητήματα που αποτελούν κεκτημένα των εργαζομένων και που αποδεδειγμένα έχουν βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου